×

گروه های درمان

درمانهای زیبائی (Plastic Surgery)

 امروزه دندانپزشکی علاوه بر وظایفی که در ارتقای سلامت افراد از طریق ارائه درمانهای دندانی بر عهده دارد در شاخه ای دیگر از خدمات دندانپزشکی به بیماران کمک می کند و آن ارائه مجموعه کارهایی است که باعث رفع عیوب ظاهری و ناهنجاریها و نازیباییهای دندانها می شوند. داشتن لبخند زیبا آرزوی هر انسانی است.لبخندهای زیبا باعث جذابیت بیشترافراد می شود و اعتماد به نفس را در آنها بالا می برد و چهره ای ماندگار و خاطره انگیزی در ذهن اطرافیان باقی می گذارد.
این جمله بسیار معروف استهر چهره ای با لبخند زیباتر است...... این یک اصل است که فقط با داشتن دندانهای زیبا می توان یک لبخند زیبا داشت.مجموعه درمانهایی که باعث زیبایی دندانها میشود شامل : لمینیت (لامینیت)، ونیر کامپوزیت یا اصلاح طرح لبخند و بلیچینگ.



درمان ریشه (Root)

درمان ریشه یا همان روت کانال تراپی خارج کردن پالپ دندان از داخل تاج و ریشه، آماده سازی کانال ریشه که شامل تمیز کردن و شکل دادن با وسایل و دستگاههای خاص و پر کردن کانال با مواد است.
کارهایی که در درمان ریشه انجام میشود به برداشتن مینا و عاج و جایگزینی آن با مواد دندانپزشکی منجر میشود
درمان ریشه را بعضا اندو یا عصب درمانی می نامند.

ارتودنسی (Orthodentis)

بجای انجام درمانهای زیبایی که اغلب تراش زیاد نیاز دارد و منجر به تخریب بافت دندان میگردد، بهتر است از درمانهای ارتودنسی استفاده کنیم. ردیف کردن دندانها در یک جلسه فقط یک تبلیغ است. به هم ریختگی دندانی اغلب نیازمند درمانهای ارتودنسی میباشد.
در درمان ارتودنسی سن به خودی خود عامل محدود کننده ای برای ارتودنسی نیست. دندانهای سالن در هر سنی قابل حرکت دادن هستند. درمان ارتودنسی جفت شدن دندانها را بهبود می بخشد ،لبخند شما را زیباتر می کند و از ایجاد برخی مشکلات دندانی یا لثه ای پیشگیری می کند.
درمانهای ارتودنسی شامل دو نوع ارتودنسی ثابت و اورتودنسی متحرک میباشد.

اطفال (Pediatrician)

از دست  دادن دندان ها بخصوص در سنین پایین، باعث اختلال در رویش دندان های دایمی و کمبود فضای مورد نیاز آنها می شود. در بعضی از موارد جهت کنترل فضا، دستگاه فضا نگهدارنده به شما توصیه خواهد شد.
پس از بی حسی موضعی خصوصاً در فک پایین احتمال جویده شدن لب، گونه و زبان وجود دارد. بنابراین به والدین توصیه می شود در 2 ساعت اول بعد از درمان از دادن غذا به کودک خودداری کنند.
در ترمیم های هم رنگ دندان، تا 24 ساعت به کودک غذای رنگی یا نوشابه ندهید.
پس از کشیدن دندان، گاز استریل را در محل دندان به مدت 30 دقیقه قرار دهید و از کودک بخواهید که آب دهان خود را قورت بدهد.
برای حفظ سلامت دهان و دندان کودک خود هر 6 ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید.

پروتز (Protez)

پروتزهای دندانی که اغلب به آن دندان مصنوعی گفته میشود، مجموعه ای وسیع از درمانها را شامل میشوند که انواع روکش دندان، پروتزهای کامل یا دندان مصنوعی بریج ... و ایمپلنت جزء مجموعه پروتزهای دندانی محسوب می‌شوند.
پروتز سازه ای است که بر روی دندانها قرار میگیرد و از ساختار دندان محافظت می کند.
پروتز های ثابت شامل روکش زیرکونیوم - روکش چینی و بریج هستند که با مواد مخصوص دندانپزشکی بر روی دندان چسبانده می شود. پروتز های متحرک شامل پروتز پارسیل و کروم کبالت می باشد که قابلیت برداشتن و دوباره قرار دادن آن برای بیمار وجود دارد.
رعایت بهداشت باعث افزایش طول عمر پروتز می‌شود.

ایمپلنت (Implant)

ایمپلنت بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. این درمان مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.
ایمپلنت از چند بخش تشکیل شده: بخش اول که فیکسچر نام دارد جایگزین برای ریشه دندان میباشد. در روز جراحی فیکسچر داخل لثه شما کار گذاشته میشود و با بخیه زدن لثه روی آن پوشانده میشود. بخش دوم شامل اباتمنت میباشد که جایگزین تاج دندان میشود برای قرار دادن روکش روی ایمپلنت که اباتمنت سه ماه بعد از جراحی بر روی فیکسچر قرار میگیرد. بعد از طی دو الی سه هفته قالب گیری توسط متخصص پروتز بر روی ایمپلنت شما شروع میشود. در یکماه آینده شما دارای دندان میشوید. در واقع پروسه درمان ایمپلنت بین چهار تا پنج ماه به طول می انجامد. متاسفانه بعضی از مراکز با دادن وعده های کاذب برای جذب بیمار پروسه درمان را بین یک تا سه ماه اعلام میکنند که فقط جنبه تبلیغاتی دارد و غیر اصولی و از نظر فنی غیر ممکن میباشد. صدمات چنین درمانهای بی دقت و سریع طی سالیان آینده خودش را نشان میدهد.
مزایای ایمپلنت زیبایی ظاهری و طبیعی بودن آن و شباهت به دندانهای طبیعی هم از نظر ظاهر و هم به لحاظ کارکرد که کمترین مشکل را برای بیمار به همراه خواهد داشت. ضمنا عمر و دوام زیاد و عدم ایجاد عوارض برای سایر دندانها مخصوصا دندانهای مجاور از دیگر مزایای مهم این درمان میباشد. برای آشنایی بیشتر با درمان ایمپلنت از لینک زیر استفاده فرمائید:
درمان ایمپلنت چگونگی، مزایا و معایب آن
همچنین بعضی مواقع برای انجام ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان و بعضی وقتها به درمان سینوس لیفت نیاز است.

جراحی لثه (Perio Dental)

گاهی اوقات برای درمان برخی از مشکلات لثه باید جراحی پریو دنتال انجام شود این نوع عمل به جراحی لثه شهرت دارد. هدف از جراحی لثه درمان بیماری های لثه و هرگونه آسیب وارد شده به آن میباشد. مواردی که به آن اشاره میکنیم عواملی هستند که درصورت بروز آن احتیاج به جراحی پریو دنتال (جراحی لثه) میباشد.
1. رشد مجدد بافت های نرم و استخوان آسیب دیده.
2. جلوگیری از بازجذب و تحلیل رفتن استخوان
3. جلوگیری از فاجعه از دست دادن دندان.
4. کم کردن فاصله بن دندان و لثه که به عنوان مثلث سیاه شناخته میشود.
5. شکل دهی مجدد استخوان فک برای کاهش احتمال رشد باکتری ها
6. برطرف کردن عفونت و هجوم باکتری
در واکنش التهابی بدن که باعث تخریب بافت های و استخوان های پیرامون میشود، دز این فرایند التهابی لثه شروع به پس روی و جدا شدن از دندان میکند. آنچه که در این بین اتفاق می افتد ایجاد شیار بین لثه و دندان است که به آن پاکت گفته میشود. متاسفانه تشکیل و عمیق شدن پاکت محل مناسبی برای پنهان شدن باکتری ها و کسترش عفونت میشود. در نتیجه پیشروی باعث تحلیل و تخریب استخوان شده و ممکن است دندان از دست برود.

ترمیم (Repaiaration)

درمانهای ترمیمی به معنای پر کردن دندان میباشد. گاهی اوقات پوسیدگی (که در اصطلاح عامیانه به آن کرم خوردگی می گویند) دندانها کاملا سطحی است که با انجام درمان ترمیم یا همان پرکردن پوسیدگی دندان برطرف میشود. این عمل پر کردن با دونوع ماده امکان پذیر میباشد: مواد سیاه که به آن آمالگام و مواد سفید که کامپوزیت گفته میشود که تعیین نوع ماده ترمیمی به تشخیص پزشک میباشد. جنس این مواد هم در ماندگاری آن بسیار مؤثر میباشد. درصورتیکه پوسیدگی به موقع درمان شود بسیار راحت تر انجام میشود. پوسیدگی اولیه دارای درد نمیباشد و همین بیماران را به اشتباه می اندازد و فکر میکنند که دندانشان هیچ مشکلی ندارد. این دسته از مراجعاین فقط زمانی بفکر آمدن به دندانپزشکی می افتند که دندان به درد رسیده و کار از کار گذشته.

جراحی فک و صورت (Oral And Maxillofacial Surgery)

جراحی دندان عقل نهفته و نیمه نهفته و ایمپلنت های دندانی و سینوس لیفت اگر توسط متخصص فک و صورت انجام شود بدون تورم و بدون درد امکان پذیر میباشد. یکی از دیگر درمانهایی که توسط جراح فک و صورت انجام میشود رفع بدفرمی چانه و عمل بینی میباشد که این عمل در کلینیک های دندانزشکی امکان پذیر نمی باشد و با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی بعد از معاینه و مشاوره به بیمارستان جهت جراحی ارجاع داده میشوید.