×

درمان ریشه (Root Canal)

گروه درمانهای درمان ریشه


درمان ریشه دندان، عصب کشی، اندو (Endo) یا Root Canal Therapy  همگی به یکی از اصلی ترین درمان های دندان پزشکی است؛ که به حفظ سلامت و نگهداری  دندان های آسیب دیده یا عفونی کمک میکند. در ادامه‌ی این مطلب از کلینیک دندان پزشکی دریای نور به بررسی تمامی جوانب درمان ریشه دندان و پاسخ به سوالات پر تکرار اعم از اینکه، عصب رسیدن دندان چیست؟  آیا ریشه دندان قابل ترمیم است؟ و اصلی ترین سوال که درمان ریشه دندان چیست؟  می‌پردازیم.

ریشه دندان:

پیش از بررسی درمان ریشه دندان بهتر است یک دید کلی نسبت به ساختمان دندان و ریشه دندان داشته باشیم؛ دندان دارای یک ساختار پیچیده و متشکل از چندین لایه مجزا است، که در بیرونی‌ترین سطح دندان مینای دندان ( بافت سخت و معدنی ) قرار دارد، که از دندان در برابر سایش محافظت می‌کند. سپس عاج دندان با یک بافت متراکم قرار دارد، که قسمت عمده دندان را تشکیل می دهد و پالپ و ریشه دندان را احاطه می کند.
ریشه دندان بخشی از دندان است که در زیر خط لثه و داخل استخوان فک و به عنوان پایه‌ی دندان قرار دارد، و آن را به استخوان اطراف متصل می کند. قسمت داخلی ریشه دندان فضایی به نام پالپ دندان است، که از اعصاب، رگ های خونی و بافت های همبند تشکیل شده است . این بافت توسط یک بافت به نام "سمنتوم" پوشانده شده است که دندان را از طریق شبکه ای از رباط های پریودنتال به استخوان اطراف متصل می کند. زمانی نیاز به درمان ریشه، یا عصب کشی وجود دارد، که این ناحیه ملتهب یا عفونی شده و آسیب وارده گسترده باشد.
Tooth Structure.png
ساختار ریشه دندان

به عصب رسیدن دندان چیست؟

یکی ازابهامات افراد هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و اطلاع از اینکه دندانشان به درمان ریشه نیازدارد واصطلاحا دندان به عصب رسیده است، این است که "به عصب رسیدن دندان چیست؟"  در پاسخ باید گفت؛ به عصب رسیدن دندان، که از نظر علمی به عنوان آسیب به ریشه دندان شناخته می‌شود، معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که عوامل خارجی مانند پوسیدگی پیشرفته دندان، ضربه یا عفونت از طریق لایه‌های مینا وعاج نفوذ کرده و موانع محافظ دندان را بشکنند، و به ریشه دندان نفوذ کرده باشد.

  • علائم به عصب رسیدن دندان:

علائم به عصب رسیدن دندان معمولاً به صورت درد شدید مدام یا لحظه‌ای دندان ظاهر می‌شود، به ویژه هنگامی که در معرض دمای سرد یا گرم، غذاهای شیرین یا فشار در حین جویدن قرار می‌گیرید. علاوه بر این، افراد ممکن است حساسیت شدید به لمس یا احساس ضربان در دندان آسیب دیده را تجربه کنند. همانطور که پالپ ملتهب یا عفونی می شود، حساسیت موضعی، تورم بافت لثه اطراف و وجود آبسه دندان (یک پاکت پر از چرک) نیز می تواند رخ دهد.
ریشه-دندان-min.jpg

 : (Root Canal Therapy) درمان ریشه دندان 
درمان ریشه، که اغلب به عنوان عصب کشی دندان نامیده می شود، یک درمان دندانپزشکی است، که برای درمان دندان هایی طراحی شده است، که دچارعفونت ریشه دندان یا عفونت درعمق پالپ خود شده‌اند، جایی که اعصاب و رگ های خونی در آن قرار دارند. این درمان آخرین راه حل برای حفظ دندانی است که در غیر این صورت ممکن است نیاز به کشیدن داشته باشد. درمان ریشه یا عصب کشی دندان توسط دندانپزشک عمومی و در شرایط پیچیده و دندان هایی با موقعیت و شرایط حساس توسط متخصص درمان ریشه با استفاده از بیهوشی موضعی انجام می‌گردد.

  • نحوه عصب کشی دندان:

برای برخی از افراد اطلاع از شیوه‌ی درمان و مراحل درمانی که بر روی دندان آنها اعمال می‌شود، موجب آرامش خاطر و به نوعی اطلاع از شیوه‌ی فعالیت دندان پزشک است، که در کنترل ترس از دندان پزشکی نیز موثر واقع می‌شود، در مطلب "مراحل درمان ریشه دندان چیست؟" به طور کامل تمامی موارد و مراحل درمان ریشه دندان و نحوه‌ی عصب کشی دندان شرح داده شده است. در ادامه نیز خلاصه ای از مراحل عصب کشی و اینفوگرافیکی به عنوان خلاصه ای از درمان اضافه شده است.

Root (1).jpg

روش جدید درمان ریشه با لیزر:

درواقع روش جدید درمان ریشه دندان و اعمال متفاتی در نحوه ی عصب کشی دندان وجود ندارد، بلکه در مراحل متفاوت درمان ریشه استفاده می‌شود، و می توان تا حد زیادی فرایند درمان ریشه را آسان، بدون درد و با کمترین عوارض به پابان رساند.

  • درمان ریشه دندان با لیزر:

 استفاده درست از لیزر طی فرایند عصب کشی دندان می‌تواند تا حد زیادی مشکلات و موانع شکست در درمان را برطرف کند. چراکه اساسا لیزر دندان پزشکی ابزاری کمک کننده در فرایند درمان ریشه دندان هست. لیزر دندان پزشکی در ابتدا و انتهای درمان استفاده شده و باعث می‌شود شما تجربه ی متفاوتی از درمان ریشه دندان (عصب کشی دندان) را تجربه کرده و درد بعد از عصب کشی دندان و دوران و نقاهت را به شدت کاهش می‌دهد.

Whats App_Ver 1.jpg

  • بی حسی دندان با لیزر:

بی حسی دندان با لیزر دندان پزشکی به این صورت است که  قبل از تزریق آمپول بی حسی، در ناحیه تحت درمان و اطراف آن اشعه های کم توان لیزر تابانده شده، و هنگام تزریق آمپول بی حسی فرد هیچ گونه درد و یا سوزشی را احساس نمی‌کند.استفاده از لیزر دندان پزشکی هیچ گونه درد و سوزشی به همراه نداشته وتنها موجب بی حسی ناحیه تحت درمان و تسریع فرایند بی حسی دندان و کمک به بی حسی عمیق در ناحیه تحت درمان می شود.

  • استفاده از لیزر جهت کاهش درد دندان عصب کشی شده:

در انتهای درمان ریشه دندان با تجویز متخصص درمان ریشه لیزر دندان پزشکی جهت کاهش درد و عوارض ناشی از اعمال درمانی بسیار موثر می‌باشد چرا که لیزر دندان پزشکی می‌تواند بافت آسیب دیده طی درمان ریشه را با دقت و سرعت بالاتری ترمیم کند، آسیب کمتری به دندان و بافت های اطراف دندان عصب کشی شده می‌رساند و خونریزی بعد از درمان ریشه به مقدار قابل توجهی کمتر می‌شود.  و از آنجایی که عصب کشی در ذهن عموم مردم یک درمان دردناک می‌باشد؛ با استفاده از لیزر و بی حسی ناشی از لیزر می‌توانید تجربه ی متفاوتی ازدرمان ریشه یا عصب کشی دندان داشته باشید. 

متخصص درمان ریشه (اندودنتیست):

متخصص درمان ریشه "اندودنتیست"  متخصص دندانپزشکی با آموزش و تخصص پیشرفته در تشخیص و درمان بیماری ها و شرایط مربوط به پالپ و ریشه دندان است. وظایف اصلی آنها شامل انجام درمان های پیچیده کانال ریشه، اپیکوکتومی (حذف نوک دندان با جراحی) و درمان ترومای دندانی، آموزش‌های مخصوص براي كنترل و درمان در شرايط سخت، دندان های انتهایی، دندان های چند کاناله و يا دندان‌هاي عصب کشی شده و درمان ریشه خانم های باردار است. 
اندودنتیست ها در مدیریت موارد عفونت شدید، پیچیدگی های آناتومیکی و مواردی که تشخیص علت درد و عفونت دندان نامشخص است، مهارت دارند. آنها از تجهیزات و تکنیک های تخصصی برای رسیدگی موثر به این مسائل استفاده می کنند. در مقابل، یک دندانپزشک عمومی طیف وسیعی از خدمات دندانپزشکی، از جمله تمیز کردن معمول، پر کردن، و مراقبت های پیشگیرانه را ارائه می دهد، در حالی که کانال های ریشه ساده تر را نیز انجام می دهد. تفاوت اصلی متخصص درمان ریشه و دندان پزشک عمومی در عمق تخصص و توانایی رسیدگی به موارد چالش برانگیزتر یا پیچیده تر است که در حوزه اندودنتیست است.

مرکز-تخصصی-درمان-ریشه--min.jpg

متخصصین درمان ریشه

درمان ریشه دندان چه قدر طول می‌کشد؟

یکی از موارد مهم دیگر در خصوص موارد درمانی، و مواردی که هموار در کلینیک دندان پزشکی از کادر درمان پرسیده می‌شود؛ این است که، درمان ریشه دندان چه قدر طول می‌کشد؟ 
مدت زمان و تعداد جلسات لازم برای درمان ریشه دندان بسته به شدت آسیب و میزان پوسیدگی دندان، نوع ریشه و تعداد کانال های دندان متفاوت خواهد بود. و مدت زمان حدودی آن توسط دندان پزشک یا متخصص درمان ریشه مشخص می‌شود. هر چه تعداد کانال‌های عصبی ریشه دندان بیشتر باشد، قطعاً زمان کار طولانی‌تر خواهد شد. به طور میانگین، عصب‌کشی دندان بین ۳-۱ جلسه درمان نیاز دارد.و هر جلسه درمان ریشه دندان به صورت میانگین بین 60 الی 90 دقیقه خواهد بود.

  • درمان ریشه یا عصب کشی در چند جلسه انجام می‌شود؟

درمان ریشه گاها بسته به شرایط دندان  به دو جلسه درمانی نیاز دارد. جلسه اول عصب‌ کشی دندان شامل خارج کردن بافت عفونی یا آسیب‌ دیده  ریشه دندان می‌باشد. که به دقت و مهارت بالایی نیاز دارد، متخصص درمان ریشه داروی ضد باکتری موقتی را درون دندان قرار داده و  پس از پایان جلسه اول درمان ریشه، بیمار دیگر نباید درد ناشی از به عصب رسیدن دندان را احساس کند.در جلسه دوم درمان ریشه دندان کانال و پالپ دندان کاملا ضدعفونی شده و  سپس پر کردن موقتی یا دائمی دندان و در برخی مواقع روکش دندان استفاده می گردد.

مدت زمان درمان ریشه.jpg

هزینه درمان ریشه دندان چه قدر است؟

هزینه درمان ریشه دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله شرایط دندان ها اعم از موقعیت دندان، تعداد کانال ها، و میزان پوسیدگی و عفونت دندان ها.  چنانچه  شرایط دندان ها موجب گردد که دندان پزشک بیمار را به متخصص درمان ریشه دندان ارجاع دهد، طبعا هزینه عصب کشی افزایش می‌یابد؛ چرا که متخصص درمان ریشه دندان های انتهایی و با شرایط سخت تر و تعداد کانال های بیشتر و ریشه های منحنی را درمان می‌کند. هزینه درمان ریشه  دندان هایی با پوسیدگی زیاد، دندان های چند کاناله و .... بعد از بررسی توسط متخصص درمان ریشه مشخص می گردد.
علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال چیست؟.jpg

درد پس از عصب کشی دندان:

درد پس از درمان ریشه که از نظر علمی به عنوان درد پس ازدرمان شناخته می شود، معمولاً خفیف تا متوسط ​​است و از التهاب بافت های اطراف دندان تحت درمان ناشی می شود. این روش که شامل تمیز کردن و شکل دادن به کانال ریشه است، منجر به تحریک موقت دندان و بافت های اطراف دندان ولثه می‌شود. علاوه بر این، برخی از محصولات جانبی میکروبی باقیمانده یا بقایای مرتبط با عفونت ممکن است در آن ناحیه باقی بمانند و واکنش التهابی را در بدن تحریک کنند. این التهاب موضعی اغلب منجر به ناراحتی می شود که می تواند برای چند روز تا یک هفته ادامه یابد.
در بیشتر مواقع دندانپزشکان با تجویز و توصیه به استفاده از دارو های مختلف و مسکن ها این عوارض را رفع می‌کنند. اما اگر درد و حساسیت شما بیش از چند روز ادامه یابد و یا خیلی شدید باشد، باید در اسرع وقت به متخصص درمان ریشه خود مراجعه کنید. اما در حالت عادی یک روز پس از درمان شما می‌توانید به کار های روزمره خود بپردازید، اما تا وقتی که دندان به صورت کامل پر نشده یا هنوز روکش دندان(Crown) گذاشته نشده از جویدن با دندان عصب کشیده شده بپرهیزید. توجه داشته باشید  با استفاده از لیزر دندان پزشکی  بلافاصله بعد از درمان ریشه می‌توان تا حد زیادی درد بعد از درمان ریشه دندان و درد دندان عصب کشی شده را کاهش داد.

  • علت درد دندان عصب کشی شده:

چنانچه دندان عصب کشی شده بعد از مدتی دچار عفونت و موجب احساس درد در فرد شده باشد، باید مجدد توسط متخصص درمان ریشه بررسی شده و در صورت لزوم درمان مجدد ریشه ( ری اندو) صورت گیرد. در این صورت می توان دندان عصب کش شده را حفظ کرده و مانع از کشیده شدن دندان شد. درمان ریشه مجدد برای نجات دندان شما انجام می‌شود ولی در برخی مواقع صدمه وارده بر ریشه دندان بیشتر از حد ممکن می‌باشد یا اینکه مینای دندان به قدری ضعیف شده است که تحمل ری اندو را ندارد در این شرایط ممکن است دندان از دست برود و نیاز به کشیدن دندان (Tooth Extraction) باشد.
درد دندان عصب کشی شده_کلینیک دندانپزشکی دریای نور-min.jpg

سخن آخر:

امیدواریم این بررسی اجمالی هدف و ضرورت درمان ریشه را روشن کرده باشد. اگر سؤال یا نگرانی دارید یا در حال بررسی درمان ریشه هستید، لطفاً برای راهنمایی و مراقبت شخصی با کلینیک دندان پزشکی دریای نور در ارتباط باشید. سلامت دندان شما اولویت ما است و ما اینجا هستیم تا از شما در سفرتان به سمت لبخندی سالم و بدون درد حمایت کنیم.

Vaght Dehi_Ver 1.jpg

مطالب مرتبط

گروه درمانهای درمان ریشه


مواردی که پس از درمان درمان ریشه باید رعایت شوند

(مراقبتهای پس از درمان)

علت درد دندان عصب کشی شده

علت درد دندان عصب کشی شده


عفونت دندان چیست؟ | درمان عفونت دندان

عفونت دندان چیست؟ | درمان عفونت دندان


عصب کشی دندان کودکان

عصب کشی دندان کودکان


علائم به عصب رسیدن دندان چیست؟

علائم به عصب رسیدن دندان چیست؟


درمان ریشه دندان چه قدر طول می‌کشد؟

درمان ریشه دندان چه قدر طول می‌کشد؟


مراحل درمان ریشه دندان چیست؟

مراحل درمان ریشه دندان چیست؟


هزینه درمان ریشه دندان

هزینه درمان ریشه دندان


درمان ریشه در دوران بارداری

درمان ریشه در دوران بارداری


عصب کشی دندان جلو

عصب کشی دندان جلو


مستندات آموزشی درد و وضعیتهای اورژانسی

مستندات آموزشی درد و وضعیتهای اورژانسی


پالپوتومی

پالپوتومی


درمان ريشه دندان (Root Canal Therapy) چيست؟

درمان ريشه دندان (Root Canal Therapy) چيست؟

پزشکان کلینیک دریای نور که که درمان درمان ریشه را انجام میدهند:

دکتر مرتضی معطری

دکتر مرتضی معطری

دکتر الهه مقیم فاروجی

دکتر الهه مقیم فاروجی

دکتر گلاره قبادی

دکتر گلاره قبادی

دکتر صدیقه قلی زاده

دکتر صدیقه قلی زاده


آبسه دندانی که کامپوزیت شده را چه باید کرد؟


اگر ریشه دندان حین کشیدن دندان به اندازه چند میلی متر باقی بمونه مشکل ساز است؟


درد پس از عصب کشی تا چه مدت زمان طبیعی است؟


من 4 ماه پیش دندانم و عصب کشی کردم الان با تغیر دما حساسه دکتر گفتن دندان مشکلی نداره، این حساسیت با تغیر دما به چه علته؟


ممکنه که دندونی که به عصب رسیده ، بدون عصب کشی پر بشه ؟


ممنون از مطالب جامع و کاملتان من دندان ام را عصب کشی کرده ام اگر از روکش دندان استفاده نکنم دندانم اسیب میبیند یا میشکند؟


دندان ری اندو شده چند سال باقی میماند؟ بهتر است کشیده شود یا ری اندو شود؟


سلام وقت بخیر من دندان ام را هفته دپیش عصب کشی کردم الان دچار عفونت شده است باید چی کار کنم؟


سلام خسته نباشید من دیروز عصب کشی انجام دادم اما الان گلو و دندانم خیلی درد میکند علتش چیه ؟


سلام من ده سال پیش دننددانم را عصب کشی و پر کردم الان دوباره عکس انداختم دکتر دندانپزشک گفته پنجاه پنجاه است ،وکنار دندان خیلی آبسه میزند لطفا راهنمایی کنید


هزینه عصب کشی و ترمیم رو میخام سوال کنم


سلام خسته نباشید ببخشید بعد از ترمیم ریشه دندان جلسه اول خونریزی خیلی کم تا چند ساعت ادامه پیرا میکنه؟


من ماه چهارم بارداری هستم سه روز است دندان درد شدید دارم چه کار کنم ؟


سلام وقت بخیر پسرم 9سالشه ودیابت داره الان دندانش آبسه کرده باید چیکار باید انجام بدم


با سلام و عرض ادب وقت بخیر غرض از مزاحمت از دیشب که خوابیدم،فکر کنم بالای لثه یکی از دندانهای من که داخلش پلاک بودند عفونت کرده است به گونه ای که چشم سمت چپم کمی در باز و بسته شدن مشکل دارد. به نظرشما، چکاری باید انجام دهم با احترام


سلام.من سه روز پیش یکی از دندونامو عصب کشی و پر کردم ولی از فرداش نصف صورتم متورم شد،تورم به چشمم رسید تب مختصر و درد ضربانی داشتم روی لثه ام،امروز یه کم که تونستم دهنمو باز کنم دیدم روی دندونی که کار شده یه آبسه ی بزرگ بوده اگه میشه راهنماییم کنید


سلام من الان ۱ هفته هست عصب کشی کردم و همون روزم پر کردم‌ دندونمو ولی الان بعد از ۱ هفته هنوز درد دارم لثم با پشت گوشمو فکم‌ خیلی درد میکنه


سلام من چند سال پیش دندون کناریمو روکش کردم الان خراب شده وریشه ان مانده درد هم ندارد ایا باید ریشه را خارج کنم خواهشا جواب بدید


سلام خسته نباشید من دندان 6 پایین سمت راست را بیست روز قبل عصب کشی کردم بعد ازعصب کشی ورم وعفونت کرد ودرد صورت وگوش و..دارم. مترونیندازول وآموکسی وبعد آمپول پنی سیلین استفاده کردم ولی همچنان گوشم وصورتم درد داره


سلام دختر ۱۸ ساله هستم یکی از دندان هایم نیاز ب عصب کشی داشت بعد از یک دندان درد شدید آن دندان با خوردن غذاهای گرم و سرد اصلا احساس درد ایجاد نمیکرد به هیچ عنوان هم عفونت نکرد علت چیست ؟


سلام دختر ۱۸ ساله هستم یکی از دندان هایم نیاز ب عصب کشی داشت بعد از یک دندان درد شدید آن دندان با خوردن غذاهای گرم و سرد اصلا احساس درد ایجاد نمیکرد به هیچ عنوان هم عفونت نکرد علت چیست ؟


سلام خسته نباشید من دندونم پوسیدگی داره و به عصب چهار رسیده به نظرتون جراحی و کشیدن نیاز داره یا با عصب کشی درمان میشه؟


سلام خسته نباشید من دندونم پوسیدگی داره و به عصب چهار رسیده به نظرتون جراحی و کشیدن نیاز داره یا با عصب کشی درمان میشه؟


سلام خسته نباشید .من تقریبا یک ماه میشه ک دندون ۶ فک پایین عصب کشی کردم ولی هنوز حین غذا خوردن درد میگیره .پیش دندون پزشک رفتم روشو یزره تراشید گف شاید بلند باشه ولی سه چهار روز میگذره که دردش بیشتر شده نمیدونم چیکار کنم دکتر هم نمیدونه ...


سلام من حدود یکسال پیش دندونم عصب کشی و پر کردم بعد یک مدت دندون دردم شروع شد وابسه کرد به دکتر مراجعه کردم دکتر دارو تجویز کرد گفتند که دندون باید بکشیدسوالم از شما اینه که آیا امکان دوباره عصب کشی و پر کردن اصلا وجود نداره یا میشه کاری کرد ممنون


سلام وقت بخیر من دو روزه دندان شماره چهار پایین رو پر کردم البته پزشک بعد از دیدن عکس رادیولوژی گفتن پوسیدگی خیلی به عصب نزدیکه ولی نیاز به عصب کشی نیست الان موقع خوردن چیز های سرد درد شدیدی میگیره چکار باید انجام بدم؟


سلام.بنده ۲۵سال دارم.امروزدندان شماره ۶راعصب کشی وپرکردم.اماالان وقتی دندانهایم روی هم میذارم یابادست یک ضربه کوچیکی میزنم یاغذامیخورم خیلی دردمیگیره.چیکاربایدانحام بدم.ممنون


سلام من دندون هفتم تغییر رنگ داده.و حس میکنم سوراخ شده.گاهی هم درد خفیفی داره آیا این نشانه به عصب رسیدنه؟یا فقط پوسیدگی؟


سلام من یکی از دندوت های بالاییم لکه سیاه داره و آبسه کرده و به شدت درد می کنه ولی به خاطر شرایط کرونا نمی تونم دندونپزشک برم چطوری می تونم با دارو یکم این وضعیت و کنترل کنم


سلام من دندان دو فک بالایی رو یک هفتهدپیش اعصب کشی کردم و تا یک هفته پانسمان بود بعد از عصب کشی اصلا درد نداشتم ولی دیروز رفتم واسه پر کردنش تا دندانم را پر کرد شروع به درد کرده اونم بسیار شدید و با هیچ مسکنی خوب نمیشه لطفا راهنمایی کنید


سلام من تقریبا یک ماه پیش یکی از دندونامو عصب کشی کردم وتا الان اصلا دردی نداشتم اما چن روزه که وقتی غذای داغ و چایی میخورم درد می کنه وعکسی که برای دکتر بردم مال یک ماه قبلش بود ایا ممکنه به خاطر این باشه که عکس جدید نبردم


سلام یک از دندانهای کرسی من که تقریبا پانزده سال پیش عصب کشی و پر شده است چند روزيه که درد های مبهمی داره، درد شروع ميشه و بعد از چند لحظه قطع ميشه، به نظر شما علت چیست؟


سلام.ببخشید من دندون هفت و هشت بالام پوسیده دندون هفتمم درد داره دکتر جاشو خالی کرده گفت درد نداشت پرش کن بعضی وقتا هم نبض میزنه آیا با پر کردن دندان نبضش از بین میره؟


با سلام ببخشید من دندون چپ بالا رو،سه روزه عصب کشی کردم الان چیزی باهاش بخورم درد میگیره و همچنین یه چیز داغیم بهش بخوره به شدت درد میگیره مال چی میتونه باشه ؟؟ ممنون میشم جواب بدید



سلام وقت بخیر حساسیت وتیرکشیدن دندان پرکرده به سرماوگرما وگاها برخورد هواحداکثرتاچه مدت بعدپرکردن طبیعی است؟


سلام من پارسال دندون 6 پایینمو عصب کشی و پروتز انجام دادم الان تقریبا 2 هفته هست که گاهی اوقات مخصوصا وقتی چیز داغ میخورم درد میگیره بنظرتون خراب شده ؟


سلام من چندماه پیش دندونمو پلنسمان کردم متاسفانه برای پرکردن و عصب کشی ترفتم الان دندونم کنده از وسط شکسته انگار ریشه اش مونده تو دندونم دندون بالایی من است مبخاستم بدونم بایدچکار کنم هزینه بریچ چقدره؟ بزیچ بهتره یا دندون مصنوعی؟


سلام خسته نباشید من به دندانپزشک مراجعه کردم برای عصب کشی و پر کردن دندانم ولی درد زیادی حس کردم دوتا امپول بی حسی زدن بهم ولی باز بی حس نشدم و عصب کشی انجام نگرفت دلیلش چی میتونه باشه میترسم باز برم بی حس نشم درد شدید داشته باشم


سلام. من سه روز پیش دندونمو عصب کشی کردم و عفونت هم کرده بود و هنوز یک مرحله موند. و هرچیزی که برخورد می کنه به دندونم درد می گیره . به نظر شما این درد های شدید طبیعی هستند؟؟؟


با سلام من دو دندان پایین سمت راستم معالجه ریشه شده اما دندان سوم معالجه ریشه نشده و قسمتی از پرکردگی ان ریخته است ومن مدتی است که گاهی دچار در شدید انتهای فک یعنی جایی گه قبلا دندان عقل بوده می شوم این درد مربوط به چه چیزی است ممنون


سلام خسته نباشید من دندان سمت چپ پایین رو عصب کشی کردم درهنگام عصب کشی سیم های نازکی که عصب کشی میکنن نوک یکیش شکست داخل دندان منم همونجوری پر کردم خطری داره ممنون


چرا بعضی مواقع از کف بندی استفاده می کنیم؟

نظرات کاربران

سلطانی 22 آذر 1400
سلام وقت بخیر من دندان ام به عصب رسیده است اما گفتن باید برم پیش متخصص علت چیست؟

کلینیک دریای نور 22 آذر 1400
با عرض سلام و احترام خدمت شما، با پيشرفت پوسيدگی در دندان مبتلا، و زمانی که پوسیدگی دندان ها شدید است و مینای دندان ها را رد کرده و به دنتین می‌رسد و فرد احساس درد می‌کند. با گذشت زمان و پيشرفت التهاب ممکن است آبسه‌های دندانی ایچاد شود. در این شرایط و در این مواردی دندان پزشک بیمار را به متخصص اندودنتیست ارجاع می‌دهد: وقتی ریشه دندان به صورت منحنی (کرو) باشد وقتی که طول ریشه بلند است و دسترسی به انتهای ریشه دشوار است. کانال های اضافی که در بعصی از دندان ها وجود دارد و پیدا کردن آن توسط متخصص اندودانتیکس انجام می‌شود. بیمارانی که دهان کوچک دارند و یا دسترسی به دندان های انتهایی با مشکل مواجه می‌شود . به طور کلی درمان دندان هایی که در انتهای دهان قرار گرفتند ( دندان های خلفی) به تجربه و مهارت بالاتر یک متخصص اندودانتیکس نیاز دارند.

رضا موسوی 24 آذر 1400
سلام من دندونم رو عصب کشی کردم اگر روکش نکنم چه اتفاقی می افتد؟

کلینیک دریای نور 25 آذر 1400
با عرض سلام و احترام خدمت شما، درمان ریشه یا عصب کشی، دندان ها را نجات می دهد. اما دندان راضعیف می کند. هنگام فرایند درمان ریشه، داخل دندان تراشیده می شود و سپس عفونت پاکسازی می شود، به همین دلیل دندان هایی که پوسیدگی های بزرگ دارند، اغلب بعد از پرکردگی خیلی ضعیف تر و شکننده تر می باشند. با گذشت زمان، باعث می شود که دندان قدرتش را از دست داده و بشکند. بعد از انجام عصب کشی دندان، متخصص اندو دندان از مواد پرکردنی دائمی را برای حفاظت از دندان درمان شده، استفاده می کند. و بعد از انجام روت کانال، برای دندان درمان شده از روکش استفاده می‌شود، که بسیار ضروریست، چراکه دندان را از خطر شکستگی و آسیب های بعدی محافظت می‌کند. یک مزیت دیگر روکش این است که ظاهر طبیعی دندان را بازمی گرداند. اما به طور قطعی نمی‌توانگفت در نبود روگش دندان آسیب می‌بیند. اما باید حتما با دندان پزشک مشورت کنید، چراکه شرایط دندان ها و جای قرار گیری دندان ها در این امر تاثیر گذار است.

مینا 28 آذر 1400
سلام خسته نباشید ممنون از پاسخگوییتون من دندون 6 سمت راست پایینم موقع غذا خوردن خیلی درد میگیره علتش چیه؟

کلینیک دریای نور 29 آذر 1400
با عرض سلام و ادب خدمت خانم مینا، چنانچه به تازگی دندان خود را پر کرده اید احتمالا ایجاد مشکل مربوط به بلند بودن پرکردگی دندان وجود دارد، یااحتمال دارد دندان دچار پوسیدگی و حفره عمیق در دندان شده باشد که باید توسط دندانپزشک بررسی شود تا میزان پوسیدگی و به عصب رسیدن دندان بررسی شود. از دیگر عوامل میتوان به آبسه دندان، ترک خوردن دندان یا بیماری پرویودنتال (التهابات لثه ای) و رکود لثه و قرار گرفتن در معرض ریشه( لبه بافت لثه ( بخشی که دندان ها را می پوشاند)، به عقب کشیده می شود و درنتیجه قسمتی از ریشه دندان در معرض دید قرار می گیرد) اشاره کرد. عامل دیگری که ممکن است باعث دندان درد شود عفونت سینوس ها می‌باشد.

منیر 6 بهمن 1400
سلام من باید دندانم را عصب کشی کنم معمولا عصب کشی چه قدر طول میکشه؟
با عرض سلام و ادب خدمت شما، بستگی به دندان شما و عارضه ی دندانتان باشد، 
چنانچه نزد دندان پزشک عمومی عصب کشی خود را انجام دهید معمولا دو جلسه عصب کشی شما طول میکشد. چنانچه عصب کشی نزد متخصص انجام شود، عصب کشی در یک جلسه طول میکشد وباید یک جلسه جهت پر کردن دندان به دندان پزشک عمومی مراجعه فرمایید. به ندرت نیز پیش می آید که اگر میزان پوسیدگی زیاد تر باشد یا شرایط دندان متفاوت باشد، عصب کشی در سه جلسه انجام شود.
طول مدت عصب کشی نیز به عوامل مختلفی اعم از میزان پوسیدگی دندان، و شرایط دندان و بیمار، تبحر دندان پزشک و ... بستگی دارد؛ اما معمولا عصب کشی در 40 الی 45 دقیقه انجام میشود.



سلیمان نژاد 12 مرداد 1401
عال ممنونم

دیدگاه شما