کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی چیست؟
کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی از جمله روش های ترمیمی دندان هستند و روش مناسبی جهت ترمیم دندان هایی ست که به دلیل پوسیدگی عمیق بخش زیادی از ساختار آن ها از بین رفته است، در این روش درمانی بخش کمتری از ساختار دندان تراش داده می شود و بخش سالم دندان حفظ شده و هیچ منفذی برای ورود باکتری ها به دندان باقی نمی ماند. و مناسب برای دندان هایی با شرایط حساس است.
علاوه بر این با توجه به جنس مواد سازنده ی کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی و اینکه به صورت اختصاصی در لابراتور و طی پخته شدن در کوره ساخته و آماده میشود، با پر کردن غیرمستقیم راه حلی محکمتر و بادوام تر بوده و از لحاظ ظاهری مشابه دندان های طبیعی می باشد.
تفاوت کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی
کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی بر اساس میزان پوشش دهی ای که دارند تقسیم بندی می شوند. و با توجه به اینکه چند درصد از بافت دندان سالم است و چند درصد دچار عفونت و آسیب شده است از این مواد جهت ترمیم استفاده می شود.
کامپوزیت آن لی کاسپ دندان (تاج و روی دندان) را پوشش داده و چنانچه میزان تخریب بافت دندان بیشتر باشد از این کامپوزیت استفاده میشود.
ولی کامپوزیت این لی پوشش دهی کمتری داشته و چهت ترمیم دندان هایی با میزان پوسیدگی کمتر استفاده می گردد.
موارد استفاده بیماران از کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی
در اکثر موارد برای انواع ترمیم ها می توان ازکامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی استفاده کرد و با توجه به ویژگی های آن و عدم نیاز به تراش دندان ترجیح اکثر دندان پزشکان و بیماران مبنی بر استفاده از این روش می باشد. به ویژه در مواقعی که بخش زیادی از دندان به دلیل پوسیدگی دچار آسیب شده باشد و دیواره های دندان به شددت دچار ضعف و آسیب شده باشد، استفاده از کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی مناسب ترین گزینه میباشد. چراکه طی جای گذاری و قرار دادن مواد ترمیم و در فرایند درمان نیازی به تراش دندان نمی باشد.
ساخت کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی
پروسه ساخت کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی در لابراتوار ها، با دقت و کیفیت بالا و مواد بسیار مرغوب انجام می شود و در کوره های مخصوص آماده می شود. زیرا مواد مورد نیاز در هنگام پالایش اگر روی دندان و دهان بیمار استفاده شود، آسیب بسیار جدی را به بافت لثه بیمار وارد میکند. و باعث سوختگی بافت های لثه شده و به استخوان فک بیمار صدمه میزند. و همچنین مرحله آخر پالایش که در واقع استفاده از حرارت بالای کوره می باشد، باعث افزایش کیفیت و دوام ترمیم و به صفر رساندن عوارض ناشی از این ترمیم برای بیمار می شود.
مراحل پر کردن دندان با کامپوزیت این لِی وکامپوزیت آن لِی
جلسه اول
معمولاً پر کردن دندان پوسیده با کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی در دو جلسه انجام می شود. در جلسه اول پس از بی حسی دندان بخشهای پوسیده دندان را خارج شده و سپس قالبی از دندان گرفته میشود و به لابراتوار دندانپزشکی ارسال میشود تا در آنجا ترمیم ساخته شود.یک ترمیم موقتی مشابه ترمیم نهایی جهت محافظت از دندان؛ روی دندان قرار می دهند.
جلسه دوم
در جلسه دوم که اغلب 7 تا 10 روز بعد میباشد، ترمیم موقتی دندان برداشته شده و کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی نهایی به جای آن گذاشته میشود و به دندان چسبانده شده و لبه های آن پولیش میشود.
هزینه ترمیم کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی
با توجه به اینکه این نوع ترمیم ها پیش ساخته بوده و در لابراتور ساخته میشوند، نسبت به سایر روش های ترمیمی هزینه اولیه بالایی دارند، اما از ان جهت که دوام و استحکام بالایی نیز دارند، نیاز به ترمیم های مجدد در انها بسیار کم تر خواهد بود.
معایب ترمیم به روش کامپوزیت این لِی و کامپوزیت آن لِی
- با اینکه بسیار مقاوم و با دوام هستند ولی ممکن است در صورت عدم رعایت بهداشت دهان موجب افزایش فرسایش مینای دندان شوند.
- ممکن است بر اثر جویدن غذاهای سفت از روی دندان جدا شوند که دلیل اصلی آن می تواند درست قرار نگرفتن ترمیم روی دندان ها باشد.
- قیمت آن نسبتا بیشتر از روش های دیگر می باشد.