×
آخرین بروز رسانی: 28 مرداد 1403

مقدمه

بسیاری از مراجعه کنندگان کلینیک دندانپزشکی دریای نور این سوال را مطرح میکنند که با وجود داشتن درد روی یک دندان چه الزامی وجود دارد که حتما عکس OPG تمام فک گرفته شود در ادامه این مقاله به کاربردهای مهم عکس OPG پرداخته میشود.
 image1.jpg

عکس OPGچه نوع عکسی است

عکس OPG نوعی اسکن دهان و دندانی است با استفاده از اشعه ایکس گرفته میشود و تصویری یکپارچه و کامل از دندان‌ها و ساختار فک بالا و پایین را نشان میدهد.

چرا باید عکس OPG بگیریم

زمانی که شما به دندانپزشکی مراجعه میکنید اولین مرحله ای که باید طی کنید گرفتن عکس OPG یا همان عکس گرافی تمام فک است. حال سوالی که پیش می‌آید این است که چرا حتما باید عکس گرافی تمام فک تهیه شود و نمی‌شود درمان را با عکس پری اپیکال (تک دندان) انجام داد در ادامه به بررسی این عوامل می‌پردازیم.

 14564.jpg

•    ساختارعصبی

فک انسان دارای ساختار عصبی به هم پیوسته است. عصب های هر دو فک بالا و پایین کامل در ارتباط باهم هستند ممکن است  شما در دندانی احساس درد داشته باشید و فکر کنید دلیل اصلی درد شما از همان دندان است اما بعد از انجام عکس برداری دندانپزشک متوجه میشود که دلیل اصلی درد و پوسیدگی از دندان دیگری است.

•    دید همه جانبه

همچنین در مواردی دنداپزشک نیاز دارد علاوه بر دیدن دندان و عمق پوسیدگی ها، استخوان فک را هم مورد بررسی قرار دهد تا در صورت وجود عفونت های دندانی، بیماری های پریودنتال(لثه)،  دندان های نهفته، کیست ها، تومورها و ناهنجاری ها در ساختار دندان، درمان لازم سریعا انجام شود

•    وضعیت عصب دندان

در مواردی مانند: کشیدن دندان، جراحی دندان، عصب کشی دندانها و یا گذاشتن ایمپلنت پزشکان، الزام به گرفتن عکس  OPGمیکنند زیرا در عکس تک دندان پوزیشن عصب ها به طور کامل مشخص نمیشود و فقط در عکس تمام فک است که پوزیشن عصب ها و اتصالشان به یکدیگر به طور کامل مشخص است.

•    زوایای مختلف عکاسی

زاویه دستگاه عکس OPG به این صورت است که به صورت حلالی و رفت‌وبرگشت عکس را روی یک صفحه صاف چاپ میکند و دید کامل از تمام دندان ها و ساختار فک به پزشک میدهد . اما عکس دندان(پری اپیکال) به طور مستقیم از یک دندان عکس میگیرد که تنها وضعیت تاج و ریشه همان دندان را به پزشک نشان میدهد.
 

Contact us poster design.jpg
برای دریافت نسخه عکس تماس بگرید

کلینیک دندانپزشکی دریای نور
گروه تحقیقات
و پـژوهش‌های
دریــــای‌نـور
پسندیدم 2

نظرات کاربران

هیچ موضوعی یافت نشد

دیدگاه شما