بستگی دارد! به چه چیزی؟ همراه باشید تا با هم بررسی کنیم:
به طور عمده در کشور ما چهار واکسن برکت، آسترزنکا، سینوفارم، اسپوتنیک V در حال تزریق است.
این واکسن ها دارای دو مکانیسم اثر بخشی بر سیستم ایمنی بدن هستند.
برخی ویروس کشته شده یا ضعیف شده و برخی دیگر مانند فایزر و مدرنا از اصلاح در
ساختار ژنتیکی ویروس به دست می آیند.
اما به هرحال می توان چرخه تاثیر گذاری واکسن ها را به مراحل زیر خلاصه کرد:
- تزیق واکسن
- پایان عوارض اولیه
- شروع ایجاد انتی بادی و تاثیر گذاری ایمنی
- میزان حداکثر تاثیر گذاری
با این تقسیم بندی، برای مراجعه به دندانپزشکی بهتر است این موارد را در نظر داشته باشید:
عدم مراجعه تا پایان عوارض پس از واکسن کرونا
پس از تزریق واکسن کرونا سیستم ایمنی بدن شروع به فعالیت مینماید و ممکن است به فاصله دو تا سه روزه عوارضی مانند تب، لرز، دردهای عضلانی و مفاصلی، بیرون روی و اسهال را تجربه نمایید، بنابراین بهتر است قبل از رفع این علایم مگر برای درمانهای بسیار اورژانسی دندانپزشکی، مانند درد شدید، عفونت و شکستگی به دندانپزشکی مراجعه نکنید.
توجه داشته باشید که چنانچه قبل از تزریق واکسن کرونا، درمان دندان انجام داده اید و پس از درمان از لحاظ فیزیکی بدنتان مشکلی ندارد، اگر وقت تزریق واکسن دارید هیچ منعی برای تزریق واکسن کرونا وجود ندارد.
آیا منتظر بمانم واکسن کرونا بر بدنم تاثیر بگذارد و بعد به دندانپزشکی مراجعه کنم؟
هر فعالیت اجتماعی در دوران شیوع کرونا با ریسک هایی همراه است و بهتر است اگر عوارضی ندارد معوق شود. رفتن به سوپر مارکت، رستوران حتی پیاده روی و رفتن به پارک ها ممکن است با ریسک هایی همراه باشد، اما دو نکته مهم در رابطه با مراجعه به دندانپزشکی وجود دارد:
خوشبختانه دندانپزشکی فعالیتی است که به دلیل آمادگی هایی که برای مقابله با سایر عفونت ها و ویروس ها (حتی قبل از شیوع کرونا) داشته است و به خصوص در مراکزی که مطابق پروتکل های وزارت بهداشت و درمان به فعالیت میپردازد از کم ریسک ترین فعالیت های اجتماعی می باشد.
و دیگر اینکه معوق کردن درمان های دندانپزشکی مگر در شرایط بسیار خاص، توصیه نمی شود چرا که ممکن است به تشدید وضعیت درمانی، نیاز اورژانسی به خدمات و فرصت محدود برای انتخاب یک مرکز مطمین مطابق با خواست شما منجر شود.
آیا واکسن کرونا با آمپولهای بیحسی دندانپزشکی تداخل دارد؟
به هیچ وجه ، اخیرا شایعاتی در این رابطه در ایران و حتی خارج از ایران در خصوص تداخل آمپول های بیحسی دندانپزشکی با واکسن های کرونا منتشر شده است. اما طی بررسی هایی که از CDC , WHO. NHS انجام داده ایم هیچ گواه علمی بر این جریان وجود ندارد به نظر میرسد انتشار این شایعه منشاء تجاری و غیر علمی داشته باشد.
بنابراین توصیه میکنیم، با خیال راحت به انتخاب مرکز دندانپزشکی مورد نظر و پیگیری امور درمانی خود بپردازید.
لینک های مرتبط