×
آخرین بروز رسانی: 14 شهریور 1400
از دست دادن یک دندان می تواند بر روی تناسب دیگر دندان های طبیعی موثر باشد. اگر یک یا چند دندان شما قابلیت نگهداری ندارند و باید کشیده شوند و یا دندان هایتان از قبل افتاده اند جهت جایگزینی فضای خالی دندان برای حفظ زیبایی ظاهری چهره و همچنین سلامت دهان و دندان روش درمان ایمپلنت انتخاب مناسبی می باشد.
جهت شروع درمان ایمپلنت شرایط مختلفی باید در نظر گرفته شود:
  1. یکی از مهم ترین عوامل میزان تراکم- ارتفاع و پهنای استخوان فک است که با استفاده از عکسبرداری به کمک اشعه ی ایکس از استخوان فرد همچنین سی تی اسکن مشخص می شود. این عکس ها دید مناسبی نسبت به تراکم استخوان فک به دندانپزشک میدهد که با توجه به چک کردن محل کاشت ایمپلنت به وسیله دندانپزشک بسیار راحت تر است. به همین خاطر اکثر دندانپزشکان بر این باورند که بلافاصله بعد از کشیدن دندان کارهای لازم برای انجام ایمپلنت انجام گیرد.
  2. نحوه کشیدن دندان نیز موثر است. روشی به نام کشیدن دندان آتروماتیک وجود دارد که در این روش به حفره های استخوان اطراف دندان کمک می شود و نهایتا قرارگیری ایمپلنت به آسانی صورت می گیرد.
جهت درمان ایمپلنت بعد از کشیدن 4 بازه ی زمانی وجود دارد که با توجه به شرایط افراد و نظر دندانپزشک انتخاب می شود:
1-ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان
در این روش پایه های ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان در قسمت استخوان فک جای میگیرد. در برخی موارد ممکن است دندانپزشک تشخیص دهد 1 تا 2 ماه پس از کشیدن منتظر بمانید و بعد از آن برای کاشت دندان اقدام نمایید. البته لازم به ذکر است که در برخی افراد تراکم استخوان به مقدار کافی نمی باشد در این صورت قبل از کاشت پایه ایمپلنت درمان پیوند استخوان صورت میگیرد در این صورت فضای لازم جهت  قرارگیری پایه ایمپلنت ایجاد می شود.
دندانپزشک مورد نظر در مواقعی پیوند استخوان را تشخیص می دهد که حفره های استخوانی بیمار وسعت زیادی داشته باشد در این صورت ابتدا باید 1 الی 2 ماه بعد از کشیدن اقدام به درمان ایمپلنت نمایید تا بافت لثه شما تا حدود زیادی بهبود پیدا کند و احتمال ایمپلنت موفق تر شود. زیرا بافت لثه در این صورت پایه ایمپلنت را بهتر قبول می کند و در نهایت از لحاظ ظاهری و زیبایی نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
2- ایمپلنت 2 تا 4 ماه بعد از کشیدن دندان
روش دیگر این است که بین 2 تا 4 ماه بعد از کشیدن دندان فاصله بیوفتد تا استخوان فک هم بهبود داشته باشد. کاشت دندان در این بازه زمانی باعث پایداری و مقاومت زیاد ایمپلنت دندان می شود زیرا ایمپلنت به طور کامل به استخوان فک جوش می خورد. 
البته بازه زمانی 4 تا 6 ماه بعد از کشیدن دندان برای ایمپلنت خصوصا برای دندان های جلویی فک نیز متداول می باشد. زیرا بعد از این مدت زمان لثه کامل درمان شده و اگر بیمار با بیماری های لثه یا عفونت همراه باشد نیز کاملا بهبود پیدا می کند. همچنین از نظر زیبایی هم ایمپلنت کاشته شده و تاج دندانی سوار شده بر روی آن موقعیت بسیار بهتری خواهد داشت.
3- ایمپلنت بیش از 6 ماه بعد از کشیدن دندان
در بعضی مواقع با توجه به تمایل بیمار برای درمان سریع ایمپلنت و پر کردن قسمت خالی دندان که کاملا هم طبیعی است متخصص فک و صورت برای اطمینان بیشتر از موفقیت زیاد روش ایمپلنت توصیه می شود که ادامه درمان را تا 6 ماه به تعویق بیاندازند. لازم به ذکر است که در این مواقع اصلا جای هیچگونه نگرانی نیست زیرا متخصص حتما ابتدا کاملا موقعیت بیمار را چک کرده و بهترین زمان را جهت قرارگیری پایه ایمپلنت در استخوان فک مشخص می کند. همچنین اگر قبل از انجام ایمپلنت بیمار نیاز به عمل جراحی پیوند استخوان-لیفت سینوس یا درمان های عفونت لثه داشته باشد زمان انتظار جهت ایمپلنت ممکن است بیش تر از 6 ماه بعد از کشیدن دندان به تاخیر بیفتد.
4-ایمپلنت چند سال بعد از کشیدن دندان
باتوجه به اینکه خالی ماندن جای دندان باعث حرکت سایر دندان ها شده و حتی از بین رفتن دندان های سالم دیگر نیز می شود و اغلب متخصصان ایمپلنت توصیه می کنند بهترین زمان جهت جایگزینی دندان های از بین رفته بلافاصله بعد از کشیدن دندان است در بیشتر مواقع هنگامی که بزرگشالان یکی از دندان های دائمی خود را از دست می دهند بازه ی زمانی زیادی را بدون جایگزین کردن دندان میگذرانند که باعث مشکلات زیادی مثل تحلیل استخوان فک به همراه خواهد داشت. 
لازم به ذکر است که هیچ موقع برای انجام درمان ایمپلنت دیر نیست. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی تقریبا همه ی مشکلاتی که ممکن است در حین درمان ایمپلنت به وجود آید قابل حل می باشد. در نتیجه حتی اگر چندین سال است که بعضی از دندان های خود را کشیده اید می توان با مراجعه به یک متخصص فک و صورت پروسه درمانی ایمپلنت خود را پیگیری کنید.
بهترین سن ایمپلنت
با وجود این که ایمپلنت دندان مزیت های بسیاری زیادی مثل قدرت جویدن غذا- صحبت کردن بدون هیچگونه مشکلی- ظاهری زیبا و جلوگیری از تحلیل استخوان فک و تغییر ساختار چهره را دارد اما بیشتر مواقع این روش برای افراد کمتر از 18 سال توصیه نمی شود.
علت عدم استفاده از ایمپلنت برای کودکان و نوجوانان
قبل از اقدام جهت کاشت ایمپلنت استخوان فک بیمار باید کاملا رشد کرده باشد. در بیشتر مواقع رشد استخوان فک قبل از پایان نوجوانی و گاهی بعد از زمان بلوغ نیز همچنان به رشد خود ادامه می دهد. در نتیجه معمولا عمل کاشت ایمپلنت را تا سن 18 سالگی در بیماران به تعویق می اندازند. البته این محدودیت سنی کاملا دقیق نمی باشد چون رشد استخوان فک در افراد مختلف در اثر عوامل گوناگونی تغییر میکند.
جهت تعیین این که استخوان فک نوجوانان به میزان کافی رشد کرده است یا نه باید دندانپزشک عکس اشعه ایکس استخوان فک فرد مورد نظر را بررسی کرده و زمانی که تشخیص دهد رشد استخوان کامل بوده عمل کاشت ایمپلنت را انجام میدهد. البته اجازه والدین نیز برای افراد زیر 18 سال جهت کاشت ایمپلنت گرفته می شود.

خوشبختانه در کاشت ایمپلنت حداکثر سن اصلا مطرح نمی باشد و بیشتر از نیمی از بیمارانی که کاشت ایمپلنت را انتخاب میکنند افرادی با سن بالای 65 سال می باشند و بالا بودن سن هیچ تاثیری بر روی کیفیت کاشت ایمپلنت نمیگذارد. هم اکنون قرارگیری دندان مصنوعی ثابت و متحرک بر پایه ایمپلنت روی افراد 80 یا حتی 90 ساله با درصد موفقیت زیادی صورت می گیرد. در واقع دندانپزشکان به بیشتر افراد مسنی که از دندان های مصنوعی متحرک استفاده می کنند توصیه میشود که به جای آنها از دندان های دائمی بر پایه ایمپلنت یا همان اوردنچر استفاده کنند.

کلینیک دندانپزشکی دریای نور
گروه تحقیقات
و پـژوهش‌های
دریــــای‌نـور
پسندیدم 11

نظرات کاربران

هیچ موضوعی یافت نشد

دیدگاه شما