گاها ممکن است عفونت دندان عصب کشی شده بعد از چند سال موجب احساس درد درآن ناحیه گردد. درد دندان عصب کشی شده بعد از یک سال و یا چند سال میتواند ایجاد گردد، توجه داشته باشید عوامل مختلفی در بازگشت درد دندان عصب كشی شده تاثير گذار هستند که میزان و شدت آن ها متافوت می باشد البته این درد با مشورت متخصص درمان ریشه و با درمان مجدد ریشه قابل درمان است.
علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال:
- اگر عصب کشی ریشه دندان کامل انجام نشود منجر به بروز پوسیدگی مجدد در آن ناحیه میشود، عدم درمان و پاکسازی کامل پالپ و ریشه دندان از جمله مواردی است که بعث درد دندان عصب کشی شده میشود.
- عدم تشخیص کانال های اضافی به دلیل آناتومی پیچیده دندان، کانال های باریک، منحنی (کرو) و یا کانل های مسدود که تحت درمان و پاکسازی قرار نگرفته اند.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- به تعویق انداختن ترمیم یا روکش دندان
- سیل (مهروموم) نامناسب ترمیم، بیلداپ یا روکش دندان
- ترمیم از نشت آلودگی بزاقی به داخل دندان جلوگیری نکرده است.
- شکستگی در ریشه، ترمیم یا روکش دندان
- لق شدن بخشی از ترمیم
بنابراین باید سعی شود با
درمان مجدد ریشه (ری اندو) قسمتهای کار نشده کانال کاملا درمان شود.
در درمان دوم عصب کشی دندان، ضد عفونی و پر کردن آن درست انجام می شود،
باید یادآور شد: اگر در درمان دوم عصب کشی، دندان همچنان همراه با درد باشد آن را جراحی میکنند؛ آن را به این صورت جراحی میکنند که کیست موجود را خارج کرده و دندان را با مواد جديد پر میکنند و به طور كامل درمان انجام می شود.
درمان مجدد ریشه دندان چیست؟
طی فرایند درمان مجدد ریشه دندان عصب کشی شده شده مجددا با ابزار مخصوص باز شده و موادی که جهت پرکردگی دندان به کار برده شده بود خارج شده، و با بررسی دقیق کانال های اضافی احتمالی و منشا عفونت مجدد توسط اندونتیست (متخصص درمان ریشه) کانال و پالپ دندان پاکسازی شده و بعد از شکل دهی کانال دندان مجددا پر میشود.
درمان مجدد ریشه (R endo) نسبت به درمان ریشه اولیه پیچیده تر بوده و درمانی تخصصی است که توسط متخصص درمان ریشه صورت میگیرد و نیازمند ابزار، مهارت و صرف زمان بیشتری بوده و یکی از آخرین روش های درمانی جهت حفظ دندان و جلوگیری از کشیدن دندان میباشد.
استفاده از لیزر جهت تسکین درد:
با استفاده از اشعه های کم توان لیزر و تاباندن لیزر در ناحیه تحت درمان و یا ناحیه ای که دچار عفونت و درد شده است، میتواند در تسکین درد شما موثر باشد.
استفاده از لیزر جهت تسهیل فرایند درمان ریشه
علاوه بر این چنانچه درمان ریشه با لیزر صورت گیرد کانال و پالپ دندان شما به طور کامل ضدعفونی و پاکسازی میشود. چراکه ممکن است در روش های معمول و بدون لیزر این پاکسازی و ضدعفونی به طور کامل انجام نشود.علاوه بر این
لیزر میتواند بافت آسیب دیده را با دقت و سرعت بالاتری ترمیم کند.
آسیب کمتری به دندان و بافت های اطراف میرساند .
خونریزی به مقدار قابل توجهی کمتر میشود.
و از آنجایی که عصب کشی در ذهن عموم مردم یک درمان دردناک میباشد؛ با استفاده از لیزر و بی حسی ناشی از لیزر که قطعا بدون درد صورت میگیرد. میتوانید تجربه ی متفاوتی از عصب کشی داشته باشید.
لینک های مرتبط: