×
آخرین بروز رسانی: 24 تیر 1403


 درد دندان عصب کشی شده، مشکلی است که بیماران زیادی را درگیر خود کرده است.  چرا که اغلب تصور می‌شود دندان عصب کشی شده یک دندان مرده است، و دچار درد نمی‌شود. در این مطلب از کلینیک دندان پزشکی دریای نور به بررسی علت درد دندان عصب کشی شده را بررسی میکنیم، و از همه مهمتر راهکارهای غلبه بر آن را بیان می‌کنیم؛ اگر تا به حال درد های غیرقابل توضیح  بعد از عصب کشی فکر کرده اید، با ما همراه باشید تا به حوزه دندان درد عصب کشی شده بپردازیم.

درد دندان عصب کشی شده_کلینیک دندانپزشکی دریای نور-min.jpg

در ادامه باما همراه باشید ...

علت درد دندان عصب کشی شده

 درد دندان عصب کشی شده، یک پدیده دندانپزشکی گیج کننده است، که زمانی به وجود می آید که اعصاب داخلی دندان که مسئول انتقال احساسات دندان هستند، آسیب ببینند. این اعصاب که به طور پیچیده در پالپ دندان و بافت‌های اطراف دندان قرار دارند، نقشی محوری در انتقال سیگنال‌های دما، فشار و درد به مغز دارند. منشأ درد دندان عصب‌کشی شده دندان را می‌توان به عوامل مختلفی از جمله درمان دندانپزشکی مختلف، آسیب‌های تروماتیک یا عفونت‌های مداوم که منجر به آسیب یا از دست دادن عصب می‌شود، مرتبط دانست. 
هنگامی که این اعصاب تحت تأثیر قرار می گیرند، تعادل پیچیده سیگنال دهی در دندان مختل می شود و منجر به احساس درد غیرمنتظره و اغلب شدید می شود.  درد دندان عصب کشی شده می‌تواند به صورت یک احساس تیز، الکتریکی یا یک درد مداوم، اغلب در پاسخ به محرک‌هایی مانند غذاهای گرم یا سرد، نوشیدنی‌ها یا حتی فشار ملایم ظاهر شود. که ممکن است فرد نتواند آن را تشخیص دهد.

info انواع درد دندان و علت آن-min.jpg

 علائم درد دندان عصب کشی شده

علت درد دندان عصب کشی شده به دلایل مختلفی مربوط میشود:  از حساسیت شدید گرفته تا نوسانات دما، جایی که نوشیدن یک نوشیدنی گرم یا گاز گرفتن یک بستنی باعث احساس آنی یک درد شدید می‌شود، تا دردهای ضربان‌دار مداوم که به نظر می‌رسد در اعماق دندان منتشر می‌شوند. این علائم اغلب با یک ناراحتی حاد هنگام گاز گرفتن یا جویدن غذا همراه است، نادیده گرفتن این سیگنال ها می تواند منجر به بدتر شدن درد، عوارض بیشتر و کاهش کیفیت زندگی شود
چرا دندان عصب کشی درد می_کند؟_ کلینیک دندانپزشکی دریای نور-min.jpg

علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند روز (دوره نقاهت اولیه)

اغلب بعد از درمان ریشه و از بین رفتن اثرات بی حسی اولیه و دوران نقاهت، هنگام مواجه با درد و این ابهام در افراد ایجاد می‌شود که " آیا درد دندان بعد از عصب کشی طبیعی است؟ " در پاسخ باید گفت بله و درد قابل تحمل دندان بعد از هر درمان دندان پزشکی کاملا طبیعی است و بعد از چند ساعت تا چند روز از بین خواهد رفت. 

همانطور که ریشه های عصبی در پالپ دندان به تدریج ترمیم می شوند و با وضعیت تغییر یافته خود سازگار می شوند، ممکن است مواردی از حساسیت بیش از حد یا دردهای پراکنده در دندان تحت درمان یا اطراف آن وجود داشته باشد. درد دندان عصب کشی شده، بعد از چند روز از درمان ریشه دندان و پس از بهبودی، را می توان به جای زخمی تشبیه کرد که گهگاه وجود آن را به ما یادآوری می کند. مهم است که بدانیم این مرحله گذرا است و نشان دهنده توانایی قابل توجه بدن برای سازگاری و بهبود است. با درک این موضوع که چنین دوره‌هایی اغلب موقتی هستند و بخشی از دوره نقاهت هستند، فرد می‌توانند با صبر و حوصله این مرحله را طی کنند و به طور مؤثر باکادر درمان و پشتیبانی آنلاین کلینیک ارتباط برقرار کنند.

درد دندان بلافاصله بعد از عصب کشی.jpg

دلیل درد دندان عصب کشی شده بعد از یک هفته

فرایند ترمیم و التهاب دندان به دلیل جراحات وارده طی درمان ریشه، تحریک عروق و اعصاب خونی هنگام فرایند درمان ریشه دندان و ایجاد جراحت در دندان و بافت اطراف آن به دلیل فرایند درمانی از جمله دلایلی هستند که به صورت طبیعی موجب درد دندان بعد از عصب کشی می‌شوند.

شدت درد بعد از درمان ریشه دندان  و مدت زمان نقاهت درد دندان بعد از عصب کشی، با توجه به  شرایط هر فرد و هر دندان متفاوت می‌باشد؛ چرا که روند بهبود در هر دندان با توجه به میزان عفونت و شدت آسیب وارده  متفاوت با دندان دیگر و هر فرد با فرد دیگر گوناگون باشد. اما به صورت کلی ممکن است تا 3 الی 5 روز بعد از درمان ریشه، شما درد و حساسیتی در آن ناحیه احساس کنید. البته این درد بعد از گذشت 24 ساعت از درمان روبه کاهش رفته و التهاب اولیه از بین می‌رود. 

Tamas_Ver 1.jpg

چنانچه درد و التهاب و حساسیت ایجاد شده کاهش نداشته و روبه تشدید و افزایش باشد باید به دندان پزشک یا متخصص درمان ریشه جهت تشخیص علت درد دندان عصب کشی شده مراجعه نمایید. توجه داشته باشید می‌توانید با رعایت مراقبت های لازم پس از درمان ریشه و مصرف مسکن (تحت نظر متخصص درمان ریشه) و شست وشوی دهان با آب نمک و فلوراید درد دندان عصب کشی شده را تسکین دهید.

استفاده از لیزربرای تسکین درد دندان عصب کشی شده

 استفاده از لیزردندان پزشکی در فرایند درمان ریشه دندان و یا درمان ریشه مجدد تاثیر به سزایی در کاهش درد در ابتدای درمان و در انتهای عصب کشی دندان خواهد داشت. با استفاده از اشعه های کم توان لیزر بدون درد و سوزش محل تزریق آمپول بی حسی، تحت بی حسی با لیزر قرار گرفته و در نتیجه هنگام تزیق امپول بی حسی، فرد هیچگونه درد یا سوزشی احساس نخواهد کرد و تاثیربی حسی عمیق تر خواهد بود . علاوه بر این در انتهای فرایند درمان ریشه با استفاده از لیزردندان پزشکی درد، عوارض و یا عفونت احتمالی و عوارض بعد از درمان به شدت کاهش یافته و دوران نقاهت کوتاه تر می‌گردد.

لیزر-کلینیک دندانپزشکی دریای نور - Copy-min.jpg

استفاده از لیزر جهت تسکین درد بعد از درمان ریشه

 درمان درد دندان عصب کشی شده

 تعیین دقیق علت درد دندان عصب‌کشی شده نیازمند یک رویکرد تشخیصی چند وجهی است. فراتر از ارزیابی‌های بالینی مرسوم، تکنیک‌های تصویربرداری پیشرفته مانند رادیوگرافی دیجیتال ، عکس  (CBCT) می‌توانند تغییرات ظریف در ساختار دندان را آشکار کنند و به شناسایی ناهنجاری‌های مرتبط با عصب کمک کنند. تست‌های حسی عصبی، مانند تست پالپ الکتریکی و ارزیابی حساسیت حرارتی( تست دما)، با اندازه‌گیری پاسخ‌دهی عصبی، بیشتر به معمای تشخیصی کمک می‌کنند. 

آیا دندان عصب کشی شده پوسیده میشود-min.jpg

علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند ماه

همانطور که ابتدا گفته شد، انواع درد دندان بعد از عصب کشی را به سه دوره‌ی زمانی تقسیم خواهیم کرد، چنانچه چند ماه از درمان ریشه گذشته باشد و  فرد چند ماه بعد از درمان ریشه، مجدد در ناحیه تحت درمان احساس درد خفیف و یا ممتد داشته باشد و یا حتی درد دندان عصب کشی شده تا چند ماه بعد از درمان ریشه نیز ادامه داشته باشد. در این صورت باید سریعا به دندان پزشک یا متخصص درمان ریشه مراجعه کرده و جهت درمان اقدام نمایید.
در حالی که عصب کشی در ابتدا ممکن است درد حاد را کاهش دهد، تغییر شکل و اتصال مجدد رشته های عصبی در طول چند ماه می تواند منجر به دوره های ناراحتی شود. این فرآیند مداوم، که اغلب با احساسات پراکنده و غیرقابل پیش بینی مشخص می شود، منعکس کننده تلاش های عصب برای برقراری مجدد ارتباطات و سازگاری مجدد با واقعیت جدید خود است.علاوه بر این دلایل مختلفی نیز می‌توانند موجب درد دندان عصب کشی شده بعد از چند ماه گردند.
دندان عصب کشی شده درد میکند-min.jpg

  • عفونت دندان عصب کشی شده

 در برخی موارد ممکن است باکتری دوباره وارد ریشه دندان شود و منجر به عفونت و درد مجدد دندان عصب کشی شده شود. اگر دندان در طول درمان ریشه اولیه به اندازه کافی تمیز و مهر و موم نشده باشد یا اگر شکستگی ای در ترمیم  و روکش دندان عصب کشی شده، رخ دهد، می‌تواند منجر به عفونت و درد دندان عصب کشی شده گردد.

  •  التهاب و عفونت باقی مانده در استخوان، لثه و بافت اطراف

 گاها ممکن است  درمان ریشه کاملا درست و اصولی انجام شده باشد، اما باکتری ها همچنان اطراف استخوان، لثه و بافت اطراف  باقی مانده باشند. یا در مواردی که مهر و موم پر شدن کانال ریشه آسیب دیده است باقی بمانند. در این صورت با حذف منبع عفونت، باید باکتری ها نیز توسط سسیتم ایمنی بدن از بین بروند برای تسریع این فرایند و درمان عفونت، می‌توانید تحت نظر متخصص درمان ریشه یک دوره از آنتی‌بیوتیک به عنوان قرص جهت کاهش درد دندان عصب کشی شده استفاده نمایید. 
در بعضی مواقع نیز عفونت دندان ناشی از عفونت لثه ها می‌باشد؛ در صورت عدم تشخیص درست و به موقع این عارضه، موجب ایجاد درد، تورم و قرمزی لثه ها می‌شود. در این صورت باید به متخصص درمان ریشه و متخصص پریو (متخصص جراحی لثه)  مراجعه نمایید و درمان لازم اعم از جرم گیری لثه یا جراحی لثه را انجام نمایید.
Gingivitis.jpg

  • آسیب به بافت اطراف هنگام درمان ریشه

یکی دیگر از عوامل احساس درد در دندان عصب کشی شده بعد از چند ماه؛ ممکن است ناشی از وارد شدن آسیب به بافت اطراف دندان و یا لثه باشد که به صورت سهوی ایجاد شده،  آسیب به بافت های اطراف دندان می تواند به دلیل عواملی مانند عفونت مداوم، التهاب یا ضربه رخ دهد. در برخی موارد، عفونت یا التهاب می‌تواند از دندان به استخوان اطراف و بافت‌های لثه سرایت کند و منجر به تحلیل استخوان، تشکیل آبسه و آسیب بافت شود و چنانچه میزان آسیب وارد شده زیاد باشد باید مجددا به متخصص درمان ریشه مراجعه نمایید تا درمان لازم جهت درد دندان عصب کشی شده صورت گیرد.

  • نشتی سدیم هیپوکلریت هنگام درمان ریشه

هنگام درمان ریشه متخصص درمان ریشه جهت از بین بردن باکتری های موجود و پاکسازی کانال دندان، دندان را با سدیم هیپوکلریت شستشو می‌دهد. ممکن است در موارد اندکی برخی از این محلول ها به خارج یا نوک ریشه دندان نشت کرده و باعث ناراحتی و یا احساس درد در ناحیه تحت درمان شود.در این صورت باید به متخصص درمان ریشه مراجعه کرده و تحت نظر ایشان یک دوره از آنتی‌بیوتیک و مسکن استفاده نمایید.

درد ریشه دندان-min.jpg

  •  پر کردن بیش از حد دندان و درد بعد ازعصب کشی دندان

اگر دندان عصب کشی شده هنگام ترمیم  بیش از حد پر شود و یا پرکردگی دندان بلند باشد منجر به درد دندان عصب کشی شده هنگام غذا خوردن می گردد، این درد ممکن تا چند ماه بعد از عصب کشی نیز ادامه داشته باشد؛ در این صورت با مراجعه به متخصص درمان ریشه میتوان میزان پر کرده گی را تنظیم کرده و ارتفاع آن را نیز کاهش داد. 

  • شکستگی کانال ریشه و درد دندان عصب کشی شده

 شکستگی کانال ریشه به وضعیتی اطلاق می شود که ریشه دندان یا مواد پرکننده داخل کانال ریشه دندان دچار شکستگی می شود. این عارضه می تواند به دلایل مختلفی مانند ضربه، نیروی بیش از حد در حین گاز گرفتن یا جویدن، یا ضعیف شدن ساختار دندان ناشی از عفونت اولیه و درمان ریشه رخ دهد. شکستگی کانال ریشه می تواند منجر به درد، عفونت و نیاز به کشیدن دندان یا درمان مجدد کانال ریشه شود.

پذیرش-کلینیک دندانپزشکی دریای نور.JPG

تماس با ما

 درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال، این پدیده را می توان به عوامل متعددی نسبت داد.  با گذشت زمان، رشته‌های عصبی درون پالپ دندان می‌توانند اتصالات و مسیرهای درون ریشه دندان  را در تلاشی برای بازگرداندن عملکرد دوباره برقرار کنند و به طور ناخواسته مدارهای نامنظمی ایجاد کنند که درد را منتقل می‌کنند. این اتصالات عصبی جدید، در پاسخ به تغییرات فیزیولوژیکی یا فعل و انفعالات محیطی در جریان خون، پاسخ‌های ایمنی یا شرایط بافتی موضعی شکل می‌گیرند.
در این شرایط ممکن است بعد از گذشت چند سال از عصب کشی دندان، با یک محرک بیرونی و یا به صورت ناگهانی دردی ممتد و یا لحظه ای در دندان عصب کشی شده ایجاد شده و موجب احساس ناراحتی در فرد گردد. حتی گاها مراجعین به کلینیک دندان پزشکی دریای نور بیان می‌کنند، هنگام غذا خوردن یا فشار دندان ها بر روی یک دیگر، دندان عصب کشی شده آنها بعد از سال‌ها دچار درد شده یا هنگام راه رفتن یا دویدن دندان تیر می‌کشد.  در ادامه به بررسی علل درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال می‌پردازیم؛

آیا در بارداری میتوان دندان کشید.jpg

  • علت درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

اگر دندانی که دچار عصب کشی شده است به مرور زمان دچار ترک یا شکستگی شود، این ترک ها می توانند لایه های داخلی دندان را در معرض باکتری ها و مواد محرک قرار دهند که منجر به درد و ناراحتی می شود. چرا که با گذشت زمان، باکتری ها می توانند دوباره از طریق ترک ها، شکستگی ها یا حتی بافت ها و دندان های اطراف  وارد دندان شوند. 
که این عارضه می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد اعم از:  بهداشت ضعیف دهان و دندان، به تعویق افتادن فرایند ترمیم و پرکردن دندان و از بین رفتن پر کردگی دندان. در چنین شرایطی اگر سریعا جهت درمان ریشه مجدد به متخصص درمان ریشه مراجعه نکرده و عفونت ایجاد شده درمان نگردد، موجب آسیب به بافت اطراف و درنهایت موجب از دست رفتن دندان شده و دندان عصب کشی شده باید با جراحی دندان خارج گردد.

در برخی موارد، درمان اولیه ریشه ممکن است به طور کامل عفونت را از بین نبرد یا مشکل زمینه ای را برطرف کند. این می تواند منجر به عفونت مداوم و درد مداوم دندان شود. از دیگر علل آن می‌توان به تعدد کانال ها و اشکال مختف انها (کانال های کرو، باریم و ...) و عدم توجه دندان پزشک نیز اشاره کرد.

درد گرفتن دندان عصب کشی شده.jpg

  • درمان درد دندان عصب کشی شده بعد از چند سال

در  صورت بروز عوارض ذکر شده و درد دندان بعد از عصب کشی با مراجعه به متخصص درمان و ریشه و بررسی شرایط دندان، اگر دندان قابل نگه داری باشد، دندان عصب کشی شده تحت درمان قرار گرفته و درمان ریشه مجدد (ری اندو) توسط متخصص درمان ریشه انجام می‌شود. در غیر این صورت به ناچار دندان عصب کشی شده خارج شده و از درمان های جایگزین اعم از ایمپلنت دندان استفاده می شود.
Tamas_Ver 1.jpg

 درد دندان عصب کشی شده ناشی از کیست دندان

ممکن است یک کیست در زیر ریشه دندان عصب کشی شده وجود داشته باشد، که باعث ایجاد درد در دندان می‌شود.اغلب کیست ها با دارو برطرف می‌شو اما برخی نیز نیاز به جراحی دارند. که نشخیص این عارضه و درمان لازم به نظر متخصص درمان ریشه بستگی دارد. در این جا این سوال ایجاد می‌شود که، کیست دندان چیست؟کیست دندان کیسه ای پر از مایع است که در استخوان فک یا اطراف ریشه دندان ایجاد می شود. معمولاً در پاسخ به عفونت، التهاب یا سایر شرایط دندانی ایجاد می شود. درمان کیست دندان معمولاً شامل برداشتن کیست با جراحی و رسیدگی به علت زمینه‌ای مانند درمان ریشه یا کشیدن دندان آسیب‌دیده است.

کیست دندان-min.jpg

  • درمان کیست دندان با لیزر دندان پزشکی

لیزر درمانی را می توان در موارد خاصی برای رفع کیست های دندانی مورد استفاده قرار داد. استفاده از لیزر دندان پزشکی می تواند به کاهش التهاب، ضد عفونی کردن ناحیه و بهبودی کیست و عفونت  کمک کند. با این حال، جزئیات خاص و اثربخشی لیزر برای جراحی و برداشتن کیست‌های دندانی به هر مورد بستگی دارد و باید توسط یک متخصص و دندانپزشک تعیین شود.
 درمان کیست دندان (1).jpg

سخن آخر

ذکر این نکته در مورد دندان عصب کشی شده و اینکه چرا دندان عصب کشی شده درد می‌کند؟ ضروری است که اطلاعات ارائه شده در این مظلب از کلینیک دندان پزشکی دریای نور، که با مشورت با متخصصین درمان ریشه آماده و جمع آوری شده است؛  برای آگاهی عمومی شما عزیزان است و تشخیص و علت درد بعد از عصب کشی و تشخیص درمان خاص درد دندان عصب کشی شده باید توسط دندانپزشک یا متخصص درمان ریشه واجد شرایط بر اساس معاینه، بررسی عکس گرافی و آزمایش های تشخیصی مناسب تعیین شود.


Vaght Dehi_Ver 1.jpg 
جهت ویزیت آنلاین با متخصص درمان ریشه اطلاعات خود را در قسمت وقت دهی سایت وارد نمایید.

کلینیک دندانپزشکی دریای نور
گروه تحقیقات
و پـژوهش‌های
دریــــای‌نـور
پسندیدم 218

نظرات کاربران

سمیه بانانروشنی 28 دی 1403
سلام من دوهفته که دندون را عصب کشی کردم وپرکردم ولی از همان روز اول درد داره باید دو باره عصب کشی کرد چاره چیست لطفاً راهنمای کنید متشکرم
با سلام و احترام. جای نگرانی نیست. در نظر داشته باشید که درد دندان‌ها پس از عصب‌کشی معمولا تا یک ماه ممکن است ادامه داشته باشد. در این مدت حتما بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت کنید. اگر در این بازه زمانی درد شما روند کاهشی پیدا نکرد حتما به پزشک خود مجددا مراجعه کنید.


مسلمی 24 دی 1403
سلام وقتتون بخیر من دندونم وقتی شکلات میخوردم درد میکرد بعد از اینکه عصب کشی کردم هنوز هم بعد خوردن شکلات و شرینی جات درد میکنه دو هفته است عصب کشی کردم
دوست عزیز اگر دندان شما تیر می‌کشد ممکن است ناشی از دندان عصب کشی شده و یا حتی دندان‌های مجاور باشد. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم اجازه بدهید تا زمان بیشتری از عصب کشی سپری شود و سپس اگر این درد ادامه پیدا کرد می‌توانید مجددا به پزشک مراجعه کنید.


مهراد زارعی 22 دی 1403
با عرض سلام و ادب و احترام خدمت شما من بعداز گذشت چندسال که از پر کردن دندون جونده میگذره با درد بسیار شدیدی روبرو شدم و با مراجعه به پزشک و گرفتن عکس و تشخیص متخصص ریشه فرمودند که ریشه دندان شکسته و آسیب دیده اما خود دندان کاملا سالمه و دکتر کشیدن دندان را صلاح دونستند خاستم بدونم راه دیگه ای نیست دندونمو نگه دارم
دوست عزیز برای پاسخ دقیق به این سوال نیاز است تا ما عکس رادیوگرافی شما را در اختیار متخصص ریشه در کلینیک دریای نور قرار دهیم. بنابراین شما می‌توانید عکس را از طریق واتساپ برای ما ارسال نمایید تا پس از ارزیابی اولیه ما نظر متخصص را به شما انتقال دهیم.


لیلا شاهقلی 17 دی 1403
وقتتون بخیر باشه، من حدودا چندین سال پیش یکی از دندان های آسیاب فک پایینم رو عصب کشی کرده بودم که بعد مدتی نصف دندونم شکست و موادش خالی شد، حدودا چند ماه قبل هم مورد عصب کشی برای دندان های دیگه م داشتم و عکس برداری هم کردم ولی ترمیم این مورد ضروری نبود و قرار شد به بعد موکول بشه. دو روز هست درد شدیدی در این ناحیه دارم و به هیچ عنوان اروم نمیشه و کم کم اون درد رو در دندون کناریش هم احساس میکنم در حالیکه اون حتی خرابی هم نداره. علت درد من چی میتونه باشه؟؟

دوست عزیز به خاطر داشته باشید که درد دندان می‌تواند خود را به نواحی مختلفی سرایت دهد و مشخصا درد در یک دندان، الزاما نشانه آسیب در همان ناحیۀ مشخص نیست. برای همین همواره بررسی عکس OPG ضروری است و در این شرایط تنها با نشیدن شرح حال فرد نمی‌توان نظر تخصصی داد. به شما توصیه می‌کنیم اگر این درد تا یک هفته ادامه پیدا کرد حتما جهت معاینه دقیق‌تر به دندانپزشک مراجعه کنید. در این بازۀ زمانی حتما از محلول آب و نمک و دهانشویه استفاده نمایید. همچنین شما می‌توانید عکس رادیوگرافی خود را از طریق واتساپ برای ما ارسال کنید تا ارزیابی اولیه صورت گیرد.


فغاني 26 آذر 1403
با سلام بنده باردارم و هفته ٢٦ هستم. متاسفانه به تشخيص دندانپزشك دنداني كه پارسال عصب كشي شده عفونت كرده كه همراه با درده و نياز به معالجه مجدد ريشه داره كه اونم مستلزم يك يا چند مرجله عكس ايكس ري در ابتدا و حين درمان هست كه از سمت پزشك براي شرايط من توصيه نميشه، از طرفي عفونت ممكنه براي جنين خطرناك باشه، هيچ پزشكي براي شرايط الان من تصميم قطعي نميگيره و ميگن انتخاب با خودته كه عكس گرفتن و درمان رو تو بارداري انجام بدي يا اينكه با انتي بيوتيك موقتا كنترلش كني. لطفا راهنماييم كنيد ممنونم🙏🏻

سلام خدمت شما مادر عزیز. شما حتما باید با متخصص زنان خود در این رابطه مشورت کنید. با تایید ایشان، می‌توانید آنتی بیوتیک مصرف کنید. عکس برداری به مراتب آسیب بیشتری می تواند برای شما به دنبال داشته باشد.


عسل ابراهیمی 16 آذر 1403
با سلام من یک سال میشه دندونمو عصب کشی کردم خیلی درد شدید دارم یه دندون دیگمم رفتم عصب کشی کردم قبلشم گفت عفونت داره دندونت دارو هم خوردم ولی همچنان دندون درد شدیدی دارم چه پیشنهادی دارین براش

با سلام . پس از سپری شدن دو هفته از زمان عصب کشی، درد و التهاب باید به تدریج کاهش پیدا کند. در مواقعی ممکن است حتی پوسیدگی در دندان‌های مجاور درد را در دندان عصب کشی شده نیز تشدید کند. در این مواقع گرفتن عکس OPG از تمام دندان‌ها الزامی است. بنابراین بدون دیدن عکس تشخیص دقیق برای ما امکان پذیر نیست. شما می‌توانید از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید و عکس را ارسال نمایید.

حمیرا بلوچی 11 آذر 1403
سلام من سیزده سال دندانم رو عصب کشی کردم چندوقته درد شدیدی داره عکس دندانم گرفتم به دوتا دکتر نشون دادم میگن مشکلی نداره ولی دردش خیلی شدیده که اصلا قابل تحمل نیست دارو وخشک کننده هم مسکن استفاده میکنم بازه تاثیری نداره حتی امپول بی حس هم تزریق کردم بازم در خد ده دقیقه دردش خوب شه حتی دکترایی که رفتم تاکید دارن که درش نیارم ولی ریشه شو بررسی نکردن که مشکلش چیه فقط از روی عکس این تشخیص دادت نظر شما چیه
با سلام و احترام. در این مواقع احتمال درگیر شدن کانال و ریشه وجود دارد. حتی گاهی اوقات ممکن است عفونت و پوسیدگی در دندان‌های مجاور علت اصلی درد باشد. با این حال ما بدون مشاهدۀ عکس و معاینه نمی‌توانیم نظر دقیقی بدهیم. شما می‌توانید عکس از دندان‌هایتان را در واتساپ برای ما ارسال نمایید و همچنین به صورت رایگان توسط متخصص در مجموعه معاینه شوید. با آرزوی بهبودی.


رها 6 آذر 1403
سلام. من چند سال پیش دو دندان ۶ و ۷ فک پایین راست رو به دلیل شکستگی و وجود پوسیدگی برام عصب کشی و پر کردن. ولی هراز گاهی در ناحیه دندان ها درد و بوی نامطبوعی احساس میکردم. ماه گذشته به دلیل حساس بودن شرایط هردو دندان و اینکه ممکن هست دوباره بشکنند پزشکم روکش آنلی کردن ولی گفتن بوی نامطبوع به خاطر آمالگام زیاد ترمیم نامناسب و نفوذ پوسیدگی به دندان بوده و با استفاده از آب نمک و روکش جدید درست میشه. ولی با گذشت یک ماه همچنان کمی درد و بوی نامطبوع وجود داره. هیچ فشاری به دندان هام نمیارم و مرتب از آب‌نمک و دهان شویه نخ دندان و مسواک استفاده می‌کنم. چه اقدامی پیشنهاد می‌کنید؟

دوست عزیز با توجه به جزئیاتی که شما تشریح می‌کنید تشخیص دقیق مشکل است. بسیار خوب است که بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت می‌کنید اما اینکه بعد از گذشت یک ماه مشکل بر طرف نشده است، نیاز به پیگیری بیشتر دارد. برای بررسی تخصصی لازم است شما عکس OPG از دندان‌هایتان را برای ما ارسال کنید. ممکن است به ریشۀ دندان‌ها آسیبی وارد شده باشد. شما می‌توانید از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید.

زینب 3 آذر 1403
سلام من دندونم رو عصب کشی کردم و دکتر گفتن وضعیت دندونم خوب نیست. بااینکه چندتا بی حسی زدن من کاملا در حین انجام کار درد داشتم . ایا این طبیعی است و به علت عفونت بوده؟ و بعد عصب کشی هم احساس فشار تو دندونم میکنه علتش چی میتونه باشه؟

تجربۀ درد در حین فرایند عصب کشی معمول است و نگران کننده نیست. اما اگر التهاب و درد پس از دو هفته به تدریج کاهش پیدا نکرد بهتر است مجددا با پزشک خود مشورت کنید.



جاوید 9 آبان 1403
سلام وقت بخیر عذر میخوام من حدود ۱۰ روز پیش دندون شماره ی ۴ سمت راست(فک پایین) رو عصب کشی کردم شب اول که درد گرفت یک آمپول کترولاک زدم و شروع ب خوردن آنتی بیوتیک ها که شامل سفکسیم و میترونیدازول بود بعدش وقتی چیز داغ میخوردم یا چیز شیرین میخوردم دندونم تیر میکشید و درد میگرفت ،۴ روز پیش هم مرحله ی دوم عصب کشی انجام شد و پر کردن توی این ۴ روز بقدری درد زیاد هست که ۳ بار کترولاک زدم انگار یه چیز تیز داخل ریشه دندونم میشه و الان دارم آموکسی سیلین و مترونیدازول میخورم نوافن ایبوپروفن‌ هیچ کدوم دردم رو آروم نمیکنه با دکتر هم تماس میگیرم میگن یک هفته ممکنه درد ادامه داشته باشه دردم هیچ جوره آروم نمیشه بنظرتون چکار باید انجام بدم

سلام خدمت شما.
دوران نقاهت بعد از عصب‌کشی معمولاً تا یک هفته طول می‌کشد. در این مرحله مسکن تجویز می‌شود که شما مصرف کرده‌اید. بهتر است تا چند روز پس از عصب‌کشی از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید تا فشار زیادی به دندان عصب‌کشی شده وارد نشود. تا زمانی که بهبودی حاصل نشده، از جویدن با سمت دندان عصب‌کشی شده پرهیز کنید. اگر درد و تورم بیش از ده روز ادامه پیدا کرد، یا علائمی مانند تب و عفونت مشاهده شد، حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

مریم رستمی 6 آبان 1403
با سلام و خسته نباشید خدمت شما دندان ۶ بالا رو دوهفته ست عصب کشی کردم به گفته دکترم عفونت زیادی داشتم و آنتی بیوتیک مصرف کردم الان بعد از گذشت دوهفته همچنان همان درد را در دندان عصب کشی شده و در دندانهای بغلی دارم طوری که آب مقداری گرما داشته باشه بشدت درد میگیره واقعا نمیدونم چیکار کنم با دکترم صحبت کردم گفتند سه روز انتی بیوتیک مصرف کنم و کردم ولی همچنان دردش آزار دهنده ست ایا طبیعیه؟


با سلام. با توجه به اینکه آنتی بیوتیک نتوانسته التهاب یا عفونت را کاهش دهد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

زهرا رحیمی 4 آبان 1403
سلام من دندان 4بالا را 25سال پیش و5را 15سال پیش عصب کشی کردم و هر دو اگر دچار سرما خوردگی یا عفونت دندانهای دیگر خیلی درد میگیرن و پارسال که برای عصب کشی دندان دیگری مراجعه کردم دکتر هر چه تلاش کردند گفتند به علت عفونت لثه کانال دندانت خالی نمی شود و هرچه تلاش کرد نشد و مجبور شد دندان را بکشد الان هم یک دندان دیگر به عصب کشی رسیده باید چکار کنم عفونت لثه هم ارثیه است و از بچگی داشتم و جرم گیری لثه هم انجام دادم ولی خوب بشود نیست ؟


با سلام. در خصوص پرسش شما در مورد عفونت‌ همیشگی لثه‌ها بهتر است تا پیش از رسیدن آسیب به بافت دیگر دندان‌ها حتما با متخصص مشورت کنید و در صورت لزوم جراحی لثه انجام دهید.



فاطمه 29 مهر 1403
سلام وقت بخیر من چهار تا از دندان‌های نیش بالام کنار هم هستن درست کردم به مدت دو‌هفته یعنی همزمان دوتا دوتا دندان‌هایم رو عصب کشی و پر کردم ولی الان درد شدیدی در هر چهار دندونام دارم و مسکن می‌خورم دردش یه کم ساکت میشه ولی نه به طور کامل آیا این طبیعی من به دندانپزشکم که گفتم میگه عصب کشی کامله و‌من مشکلی نمی بینم نه عفونت داره و نه عصب کشیش ناقص هست لطفا راهنماییم کنید ممنون
درد بعد از عصب کشی تا یک ماه طبیعی است  و چون چهارتا دندان کنار هم بودند دردی که الان تجربه میکنید به دلیل تحریک عصب های دندان است این درد بعد از مدتی از بین میرود بهتر است طبق دستورالعمل پزشک خود عمل کنید تا درد شما رو به بهبودی رود.

آهو شجر 27 مهر 1403
سلام سپاس از پاسخگویی شما. دندان ۵ و ۶ فک پایین رو چند سال پیش عصب کشی کردم،به تازگی متوجه شدم داخل دندانم غذا باقی میمونه حتی بعداز استفاده از نخ دندان. و دردی معمولی رو برام به همراه داشت،یک هفته آنتی بیوتیک مصرف کردم،دندانم خوبه اما درد دندان از انتهای دندان تیر میکشه تا به قسمت دستم میریه و گردنمم درد گرفته. هیچ تورمی هم نداره. به نظرتون باید چیکار کنم
مشکلی که درحال حاضر تجربه میکنید ممکن است به دلیل گیر غذایی باشد.بعد از عصب کشی دندان ترمیم میشود ممکن است ترمیم دندان در طول زمان دچار سایش شده باشد و قسمت هایی از ترمیم ازبین رفته باشد و همین امر باعث ایجاد فاصله بین دندانها شده باشد که گیر غذایی را ایجاد میکند 
اگر بعد از عصب کشی دندان را روکش کرده باشید هم ممکن است روکش در اثر تحلیل لثه یا موارد دیگه لق شده باشد که این امر هم باعث مشکلاتی میشود که گیر غذایی هم یکی از این مشکلات است.
بهتر برای رفع این مشکل به مراکز دندانپزشکی مراجعه کنید و بعد از گرفتن عکس گرافی مشکل را برطرف کنید.

ستاره بشارتی 19 مهر 1403
با سلام و عرض خسته نباشید من حدود۴سال پیش عصب کشی و جراحی روی ریشه دندون یک انجام دادم و دندان رانگه داشتم حالا دوماه پیش رفتم پیش یه پزشک دیگه برای کامپوزیت بخاطر رنگ دندان ک تیره بود مقداری.ایشون گفتن داخلش پوسیده و برام پین گذاشتن توی عکسم ک نشون دادم چندجا گفتن اسیب ندیده ریشه.اما الان بعد از دوماه احساس درد خفیف دارم این طبیعی هست؟علت چیه؟ با تشکر و قدر دانی از شما
زمانی که دندان عصب کشی شده مجدد دچار درد میشود یا پوسیدگی در ریشه اتفاق افتاده است یا در تاج دندان ، اگر پوسیدگی در تاج دندان باشد باید ترمیم خارج شود و پوسیدگی رفع شود و مجدد ترمیم شود اما زمانی که این اتفاق رخ میدهد معمولا درد بیشتری را به همراه دارد بهتر طبق دستور پزشک داروهای تجویز شده را مصرف کنید اما اگر درد شما ادامه دار شد باید به متخصص درمان ریشه مراجعه کنید تا وضعیت ریشه ها دقیق تر مورد بررسی قرار بگیرد



صدف مته 5 مهر 1403
سلام خسته نباشید من یکی از دندونام و ۵ سال پیش عصب کشی کردم بعضی وقتا درد کمی داشت ب مدت یک سالم هست ک آبسه داره آنتی بیوتیک میخورم کم میشه باز بعد ی مدت برمیگرده الان دو هفته اس ک درد وحشتناک زیادی داره باید چیکار کنم
با گذشت زمان، رشته‌های عصبی درون پالپ دندان می‌توانند اتصالات و مسیرهای درون ریشه دندان  را در تلاشی برای بازگرداندن عملکرد دوباره برقرار کنند و به طور ناخواسته مدارهای نامنظمی ایجاد کنند که درد را منتقل می‌کنند. این اتصالات عصبی جدید، در پاسخ به تغییرات فیزیولوژیکی یا فعل و انفعالات محیطی در جریان خون، پاسخ‌های ایمنی یا شرایط بافتی موضعی شکل می‌گیرند.در این شرایط ممکن است بعد از گذشت چند سال از عصب کشی دندان، با یک محرک بیرونی و یا به صورت ناگهانی دردی ممتد و یا لحظه ای در دندان عصب کشی شده ایجاد شده و موجب احساس ناراحتی در فرد گردد
اگر دندانی که دچار عصب کشی شده است به مرور زمان دچار ترک یا شکستگی شود، این ترک ها می توانند لایه های داخلی دندان را در معرض باکتری ها و مواد محرک قرار دهند که منجر به درد و ناراحتی می شود. چرا که با گذشت زمان، باکتری ها می توانند دوباره از طریق ترک ها، شکستگی ها یا حتی بافت ها و دندان های اطراف  وارد دندان شوند. 
که این عارضه می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد اعم از:  بهداشت ضعیف دهان و دندان، به تعویق افتادن فرایند ترمیم و پرکردن دندان و از بین رفتن پر کردگی دندان. در چنین شرایطی اگر سریعا جهت درمان ریشه مجدد به متخصص درمان ریشه مراجعه نکرده و عفونت ایجاد شده درمان نگردد، موجب آسیب به بافت اطراف و درنهایت موجب از دست رفتن دندان شده و دندان عصب کشی شده باید با جراحی دندان خارج گردد.


فاطیما 3 مهر 1403
سلام وقتتون بخیر من دندان هفتم کیست عفونی داشت بعد از تخلیه کیست برام عصب کشی کردن پرش هم کردن ولی گفتن شش ماه صبر میکنیم اگر ک فرایند رو به بهبودی رفت روکش کنیم تا دو سه ماه اولم همه چی اوکی بود من درد نداشتم بعد از این مدت من گاها درد ضعیفی احساس میکردم مراجعه کردم گفتن کنارش دندان عقلی دارم گ نهفته و روی عصبه درد برای اینه الان من ابنو جراحی کردم بعد گفتن ک دندان هفتمم اوکی شده برم روکش کنم ولی من هنوزم درد احساس میکنم براش با چیزای شیرین گرم موقع غذا خوردن و زودم این درد از بین میره سوال هم کردم گفتن برای دندونت ک جراحی کردی زمان بره ولی درد خوب میشه نظر شما چی هست ممنون میشم راهنماییم کنید
با توجه به اینکه دندان شما عفونی بوده است و بعد از درمان ریشه و پرکردن، دندان عقل خود را جراحی کردید محل درمان ملتهب شده است و بهتر است برای مدتی صبر کنید تا کمی بهبود پیدا کند اما توجه داشته باشید که ازدندان عصب کشی شده کمتر استفاده کنید تا زمان روکش آسیبی نبیبند


شیدا کوهی 3 مهر 1403
سلام من حدود ۶سال پیش عصب کشی کردم دندون ۵بالا سمت راست گاها درد ممتد ولی قابل تحمل و درد موقع دویدن داشتم از چند وقت پیش این دندون از کناره شروع به سیاه شدن کرده و درد ممتد و تقریبا زیاد ،میشه راهنمایی بفرماییذ
با گذشت زمان، رشته‌های عصبی درون پالپ دندان می‌توانند اتصالات و مسیرهای درون ریشه دندان  را در تلاشی برای بازگرداندن عملکرد دوباره برقرار کنند و به طور ناخواسته مدارهای نامنظمی ایجاد کنند که درد را منتقل می‌کنند. این اتصالات عصبی جدید، در پاسخ به تغییرات فیزیولوژیکی یا فعل و انفعالات محیطی در جریان خون، پاسخ‌های ایمنی یا شرایط بافتی موضعی شکل می‌گیرند.در این شرایط ممکن است بعد از گذشت چند سال از عصب کشی دندان، با یک محرک بیرونی و یا به صورت ناگهانی دردی ممتد و یا لحظه ای در دندان عصب کشی شده ایجاد شده و موجب احساس ناراحتی در فرد گردد.
اگر دندانی که دچار عصب کشی شده است به مرور زمان دچار ترک یا شکستگی شود، این ترک ها می توانند لایه های داخلی دندان را در معرض باکتری ها و مواد محرک قرار دهند که منجر به درد و ناراحتی می شود. چرا که با گذشت زمان، باکتری ها می توانند دوباره از طریق ترک ها، شکستگی ها یا حتی بافت ها و دندان های اطراف  وارد دندان شوند. 
که این عارضه می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد اعم از:  بهداشت ضعیف دهان و دندان، به تعویق افتادن فرایند ترمیم و پرکردن دندان و از بین رفتن پر کردگی دندان. در چنین شرایطی اگر سریعا جهت درمان ریشه مجدد به متخصص درمان ریشه مراجعه نکرده و عفونت ایجاد شده درمان نگردد، موجب آسیب به بافت اطراف و درنهایت موجب از دست رفتن دندان شده و دندان عصب کشی شده باید با جراحی دندان خارج گردد.



فاطمه اکبری 21 شهریور 1403
دندون ۶ سمت راست من عصب نداره قبلا درد های خیلی شدید داشا عصب کشی به صورت کامل انجام نشده و بعد چندسال معاینه دوباره کانال دندون خالیه و گفتن باید دندون تو بکشی ولی چون سنم کمه ترسیدم انجام ندادم ولی خیلی درد داره کاری دیگه نمیشه کرد
با توجه به اینکه عصب کشی اولیه به طور کامل انجام نشده است باید از دندان عکس بگیرید اگرریشه ها در وضعیت مساعدی باشد و قابل نگهداری باشد میتوانید درمان مجدد ریشه انجام دهید. اما اگر ریشه دندان قابل نگهداری نباشد چاره ای جز کشیدن و گذاشتن ایمپلنت ندارید.

مشایخی 16 شهریور 1403
سلام یک سالی میشه که دندونم رو عصب کشی کردم هم چیز خوب بوده ولی الان دو روزه که درد میکنه دردش خیلی کمه و زیاد اذیت نمیکنه ولی یک لحظه هم متوقف نمیشه بنظرتون چیکار کنم؟ یکسری کار هارو با دندونم انجام می‌دادم مثل باز کردن در نوشابه بنظرتون مال اینه که بهش فشار آوردم ؟؟
دندان زمانی که عصب کشی میشود ضعیف میشود و نیاز به مراقبت بیشتری دارد حتی در بعضی موارد دندان باید بعد از عصب کشی روکش شود تا به مرور زمان از بین نرود بهتر است که مواد غذایی سفت با دندان عصب کشی خورده نشود.باز کردن در نوشابه با دندان باعث شکسته شدن دندان میشود بهتر است از فشار آوردن به دندان خودداری کنید.


فاطمه رحیمی 26 مرداد 1403
سلام من دندون 6بالا سمت چپ سال 94عصب کشی شده ولی از همون موقع درد داشت و پیله می‌بست و بعضی وقت ها مثل جوش میشد دکتر گفت باید دوباره عصب کشی مجدد بشه ،دیگه از موقع موند تا اینکه ده روز پیش خیلی درد داشت و خیلی پیله کرده بود،رفتم پیش متخصص ریشه که دوباره عصب کشی کرد ولی بعد یه هفته قرص خوردن چون آبله شدید بود برای پر کردن رفتم ،که گفت یه هفته هم قرص بخورم اگه خوب نشه باید برم عکس سه بعدی بگیرم شما نظرتون چیه
زمانی که دندان عفونی باشد باید قبل از انجام عصب کشی شروع به خوردن قرص های آنتی بیوتیک کنید. زمانی که دندان را عصب کشی میکنید درد تا یک هفته الی ده روز طبیعی است و بهتر است طبق دستورات پزشک خود عمل کنید اگر بعد ازاین مدت درد شما برطرف نشد باید عکس سه بعدی بگیرید تا مشخص شود اگر دندان کانال اضافه داشته باشد، اقدام به پاکسازی کانال اضافه شود.


حسینی 22 مرداد 1403
سلام خسته نباشید، من سال 1400 رفتم برای عصب کشی دوتا از دندونام، تا یک سال خوب بود، بعداز یکسال دیدم ک هم دندونم درد میکنه هم ی جوش کنار دندونم در اومده، بعدش رفتم پیش ی دکتر دیگه از دندونم عکس گرفت گفت این دندونت درست عصب کشی نشده و عفونت کرده باید بری پیش همون دکتر یا دکتر متخصص دوباره موادی روی دندونت هست رو بردارن و دوباره عصب کشی و پر بشه و اشتباه من اینجا بود ک دکتری ک رفتم پیشش مجوز نداشت و کارشو توی خونه انجام میداد و خیلیم مشتری داشتو همه هم تعریف میکردن اونموقع بی پول هم بودم و بنظرم بهترین راه همین بود ولی الان خییییلی پشیمونم ک چرا رفتم اونجا، الانم ک باردارم و هفته ی 32 بارداری هستم و دندونمم تا میخام ی چیزی بخورم شدیدا ب درد میاد و حالم خوب نیست و اگرم چیزی نخورم بچم وزن نمیگیره الان واقعا موندم چیکار کنم الان 3 روزه ک دندون درد دارم و نمیدونم چیکار کنم
با توجه به اینکه شما یکبار عصب کشی انجام دادید اما درمان موفقیت آمیز نبوده است در حال حاضر برای انجام درمان مجدد حتما باید به متخصص ریشه مراجعه کنید تا درمان مطمئن تری انجام دهد و بتواند کانال ها را به خوبی پاکسازی کند اما چون در ماه هشتم بارداری هستید بهتر درمان اصلی را به بعد از زایمان موکول کنید و میتوانید در این مدت از درمانی به پالپوتومی استفاده کنید در این درمان تنها عصب‌های موجود در تاج دندان تخلیه می‌شود و دندان  به صورت پانسمان شده نگهداری می‌شود تا بعد از زایمان  درمان ریشه صورت گیرد.


علی اکبری 16 مرداد 1403
با سلام من دوماه پیش دندون 2بالا را عصب کشی کردم ولی بداز اینکه از بی حسی درآمد دردگرفت ویا چیزی بهش می‌خورد درد مگیره به پزشک مراجعه کردم گفت چيزي نیست وقرص آموکسی سلین نوشت ولی بدتر شدم وحتی درد به انشگت بزرگ دستم مکشید وپام هم ورم کرده بود.برای با دوم رفتم همش واسم تخلیه کرد والان پانسمانه ایا ممکنه که بازم درد بگیره ممنون میشم جواب بدین
درد بعد از عصب کشی به دلایل مختلفی رخ میدهد. ممکن است ریشه دندان به خوبی پاکسازی نشده باشد و بخشی از عفونت داخل ریشه ها باقی مانده باشد. و یا ممکن است بعد از عصب ریشه دندان و یا لثه شما دچار عفونت شده باشد که این درد ناشی از همین عفونت است. اما درد دندان ارتباط مستقیمی با درد در ناحیه دست یا پا ندارد. بهتر است در مرحله اول با مراجعه به متخصص درمان ریشه درد دندان خود را برطرف کنید

اکبری 12 مرداد 1403
سلام من یک هفته پیش دندون ۶ پایینمو عصب کشی ۴ کاناله کردم.چون آبسه شدید داشت یک هفته چرک خوشکن خوردم .اما هیچ دردی نکشیدم.امروز رفتم پرش کردم اما یه درد عجیبی توش داره انگار یه چیری از داخل میزنه به دندونم.آیا عادیه؟
دردی که بعد از پرکردگی دندان برای فرد ایجاد میشود به مدت یک هفته الی ده روز طبیعی است بهتر است اجازه دهید دوره درمانی شما کامل شود و به احتمال زیاد درد شما از بین خواهد رفت. در این دوره میتوانید از قرص های که پزشک برای شما تجویز کرده استفاده کنید تا از بروز هرگونه عفونت جلوگیری کنید. حتی ممکن است این درد به دلیل بلندی ترمیم باشد که این درد بیشتر هنگام جویدن ایجاد میشود اگر درد شما از این نوع باشد پزشک میتواند بلندی را اطلاح کند.
اما اگر درد شما بیشتر از این بازه زمانی طول کشید بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا در صورت وجود عفونت یا مشکلات ریشه سریعا مشکل شما برطرف شود


کریمی 31 تیر 1403
سلام من ده روز پیش دندان 6 بالا را عصب کشی کردم توی این ده روز به صورت لحظه ای (2 دقیقه ای) درد خیلیییی شدیدی میگیره که اصلا قابل تحمل نیست و نیم ساعت حدودا درد ادامه داره و یه کم از شدتش کم میشه باید چیکار کنم ؟
درد بعد از عصب کشی تا دو هفته طبیعی است. به دلیل اینکه ریشه های عصبی  دندان به تدریج ترمیم می شوند و با وضعیت تغییر یافته خود سازگار می شوند، ممکن است مواردی ازدرد بیش از حد یا دردهای پراکنده در دندان درمان شده  یا اطراف آن وجود داشته باشد. این درد بعد از مدتی از بین خواهد رفت
در مواردی هم ممکن است دندان دچار عفونت شده باشد که برای بررسی این امر باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان لازم برای شما صورت گیرد. همچنین ممکن است عفونت داخل کانال به طور کامل و به درستی خارج نشده باشد که این امر هم برای فرد درد زیادی را به همراه خواهد داشت.
اما اگر درد شما رو به کاهش باشد بدین معناست که درمان شما به درستی انجام شده اما اگر درد شما بیشتر شود بهتر برای بررسی بیشتر به دندانپزشک  مراجعه کنید.


آنیتا 19 تیر 1403
سلام وقت بخیر من ۳ روز پیش دندون ۵ بالا سمت راست رو عصب کشی کردم و همون تایم هم پر کردنش یعنی تمام کارا رو کردن (روکش رو نمیدونم) اما از روز دوم وقتی فشاری وارد میشه ب اون دندونم درد میکنه حتی وقتی با دستم بهش تق تق عین در میزنم شدیدا حسش میکنم مشکل ازخودش اما در مقابل سرما و گرما و شیرینی اوکی بود امتحان کردم ی نکته هم هس قسمت زیر لپم همون سمت راس اگر کمی فشار بدم تا اون دندون درد میکنه اما از روز اول کمتر شده (دارو هایی ک میخورم هم یکی ژلوفین ۴۰۰ و اموکسی سیلین) ... حالا این طبیعی و منظور دکترم از درد این نوع درد فشاری ؟ و اینکه خودش درمان میشه یا باید دوباره ب دکتر مراجعه کنم ... اینم بگم اولین بار بود ک ب دندونام دست زده شد قبلش فقط جرمگیری کردم چندباری 
 بعد از درمان عصب کشی ،چون عصب دندان خارج میشود و همچنین بافت لثه و‌همچنین اعصاب آن ناحیه تحریک میشود به همین دلیل است که بعد از عصب کشی درد را تجربه میکنید. بهتر یک الی دو هفته صبر کنید تا درد بهبود یابد.اما اگر درد بهتر نشد عکس گرافی جدید تهیه کنید و مجدد به دندانپزشک مراجعه کنید


سلطانی 21 خرداد 1403
سلام من چند روز بود دندونم به شدت درد میکرد نمیتونستم چیزی بخورم رفتم دکتر عصب کشی کرد دردش کم شد گفت بعد سه روز بیا پر کنم رفتم پر کرد بازم دندونم درد می‌کنه نمیتونم دست بزنم چکار کنم
در حالی که عصب کشی در ابتدا ممکن است درد حاد را کاهش دهد، تغییر شکل و اتصال مجدد رشته های عصبی در طول چند ماه می تواند منجر به دوره های ناراحتی شود. این فرآیند مداوم، که اغلب با احساسات پراکنده و غیرقابل پیش بینی مشخص می شود، منعکس کننده تلاش های عصب برای برقراری مجدد ارتباطات و سازگاری مجدد با واقعیت جدید خود است.علاوه بر این دلایل مختلفی نیز می‌توانند موجب درد دندان عصب کشی شده  گردند.
ممکن است عفونت داخل لثه باقی مانده باشد به عبارتی عصب کشی به طور انجام نشده باشد و تمام عفونت خارج نشده باشد که در این شرایط باید مجدد درمان عصب کشی انجام شود
در بعضی موارد ممکن است هنگام انجام عصب کشی به اعصاب آن ناحیه فشار وارد شود که باعث تحریک اعصاب و درد در ان ناحیه میشود.
بهتر است که برای بررسی دقیق تر درد مجدد به پزشک خود مراجعه کنید




مهسا 19 خرداد 1403
سلام خسته نباشید دندون ۵ بالام خیلی درد ميکنه هم شکسته هم سوراخ شده سمت راست. حالا احتیاج به عصب کشی داره؟ دندون های فک بالا چند ریشه یا کانال دارن؟ چیکار کنم موقع عصب کشی دردی رو احساس نکنم؟
در مرحله اول برای تشخیص علت اصلی درد باید عکس گرافی تهیه کنید اگر پوسیدگی به ریشه دندان رسیده باشد عصب کشی صورت میگیرد.
درمان عصب کشی اگر توسط پزشک متخصص انجام شود شما دردی را حین درمان حس نخواهید کرد. اگر عصب کشی به طور کامل انجام شود و مراقبت های بعد از کشی هم به کامل و صحیح رعایت شود میزان درد شما بسیار کم خواهد بود


فائزه 10 خرداد 1403
سلام من تقریبا ۹ روز پیش دندون ۶ پایینم رو عصب کشی کردم و پانسمان کرد قبلش هم ب شدت درد میکرد عصب کشی کردم تا چند روز پیش دردی نداشتم اصلا الان ۳ روزه درد میکنه از دیروز خیلی بیشتر شده دردش اصلا اروم نمیشه برای پر کردن هم ۳ روز دیگه نوبت دارم خیلی نگرانم اینکه عفونت کرده باشه یا ن 
درد بعد از عصب کشی تا حد زیادی طبیعی است. دندانی که عصب کشی میشود باید مراحل بعدی درمان مانند: پر کردن و روکش را تکمیل کند
دردی که در حال حاضر تجربه میکنید ممکن است به علت پر نکردن ریشه باشد که با ترمیم کردن و پر کردن دندان از بین برود. اما اگر درد به دلیل عفونت باشد بهتر است عکس برداری و معاینه بالینی انجام شود سپس دندان را ترمیم کنید.


یونس نیکدل 8 خرداد 1403
سلام من دندون بالامو دوتا مونده به نیش پارسال عصب کشی کردم متاسفانه برام روکش نگرفته بودن که سیاه شد ولبش پرید ودرد داره دکتر گفت چیزی نیست دندونم برش داد برای روکش ولی الان باز درد دارم وقتی ضربه میخوره بهش به نظذشما چکار کنم
دردی که الان تجربه میکنید ممکن است به دلیل وجود عفونت در ریشه دندان باشد یا ممکن است به دلیل شکستگی ریشه دندان اتفاق افتاده باشد. بهتر از قبل از گذاشتن روکش درد دندان را برطرف کنید سپس اقدام به گذاشتن روکش کنید.

امین 31 اردیبهشت 1403
من ده سال پیش دندانم رو عصب کشی کردم و یک پین هم کار شده و روکش شده. سه شب پیش یک آدامس جویدم که از اون موقع دردش شروع شده و نصف سرم درد می‌کنه مخصوصا شبها بیشتر میشه. البته پارسال هم بخاطر آدامس این درد رو گرفت ولی یک شبه خوب شد
با گذشت زمان، رشته‌های عصبی درون پالپ دندان می‌توانند اتصالات و مسیرهای درون ریشه دندان  را در تلاشی برای بازگرداندن عملکرد دوباره برقرار کنند و به طور ناخواسته مدارهای نامنظمی ایجاد کنند که درد را منتقل می‌کنند. این اتصالات عصبی جدید، در پاسخ به تغییرات فیزیولوژیکی یا فعل و انفعالات محیطی در جریان خون، پاسخ‌های ایمنی یا شرایط بافتی موضعی شکل می‌گیرند.
در این شرایط ممکن است بعد از گذشت چند سال از عصب کشی دندان، با یک محرک بیرونی و یا به صورت ناگهانی دردی ممتد و یا لحظه ای در دندان عصب کشی شده ایجاد شده و موجب احساس ناراحتی در فرد گردد.
گر دندانی که دچار عصب کشی شده است به مرور زمان دچار ترک یا شکستگی شود، این ترک ها می توانند لایه های داخلی دندان را در معرض باکتری ها و مواد محرک قرار دهند که منجر به درد و ناراحتی می شود. چرا که با گذشت زمان، باکتری ها می توانند دوباره از طریق ترک ها، شکستگی ها یا حتی بافت ها و دندان های اطراف  وارد دندان شوند.
در  صورت بروز عوارض ذکر شده و درد دندان بعد از عصب کشی با مراجعه به متخصص درمان  ریشه و بررسی شرایط دندان، اگر دندان قابل نگه داری باشد، دندان عصب کشی شده تحت درمان قرار گرفته و درمان ریشه مجدد (ری اندو) توسط متخصص درمان ریشه انجام می‌شود


اسما 24 اردیبهشت 1403
با سلام پارسال دندون یکی مونده آخریم عفونت شدید ( آبسه) کرد و به پیشنهاد دکترم قرص های آنتی بیوتیک مصرف کردم ، بعد از یک هفته دکتر دندونمو عصب کشی کرد . الان بعد از یکسال دندونم موقع غدا خوردن و دست زدن بهش ،به شدتت درد میگیره جوری که به زور میشه تحملش کرد . میشه راهنماییم کنین؟ 
 علت درد دندان عصبی کشی شده بعد از چند سال میتواند به چند دلیل مختلف ایجاد شود: اگر دندانی که دچار عصب کشی شده است به مرور زمان دچار ترک یا شکستگی شود، این ترک ها می توانند لایه های داخلی دندان را در معرض باکتری ها و مواد محرک قرار دهند که منجر به درد و ناراحتی می شود. چرا که با گذشت زمان، باکتری ها می توانند دوباره از طریق ترک ها، شکستگی ها یا حتی بافت ها و دندان های اطراف وارد دندان شوند. که این عارضه می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد اعم از: بهداشت ضعیف دهان و دندان، به تعویق افتادن فرایند ترمیم و پرکردن دندان و از بین رفتن پر کردگی دندان. در برخی موارد، درمان اولیه ریشه ممکن است به طور کامل عفونت را از بین نبرد یا مشکل زمینه ای را برطرف کند. این می تواند منجر به عفونت مداوم و درد مداوم دندان شود. اگر درد شدیدی دارید که برطرف نمیشود هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی درد مشخص شود و درمان لازم صورت گیرد


حیدری 1 اردیبهشت 1403
با سلام من دندون دو بالا چند سال پیش عصب کشی کردم الان خیلی حساس شده ودرد شدید داره به حدی که نمیشه بهش دست زد و دندون چهارم هم مصنوعی هست به خاطر چی هست این درد؟
اگر بعد از عصب کشی دندان را  پر یا روکش نکردید احتمال عفونت دندان وجود دارد چون دندان در معرض انواع باکتری قرار میگیرد و باعث ایجاد عفونت میشود . اما اگر دندان را روکش کردید ممکن است دندان زیرین شکسته شده باشد و این شکستگی ممکن است در اثر ضربه ایجاد شده باشد. اما برای بررسی دقیق تر باید حتما عکس گرافی تهیه کنید و به دندان پزشک  مراجعه کنید تا علت درد هرچه سریعتر برطرف شود.
Tamas_Ver 1.jpg
برای خواندن مطالب بیشتر به مقاله علت درد دندان عصب‌کشی شده مراجعه کنید




فاطیما 24 فروردین 1403
سلام وقتتون بخیر من بهمن ماه دندون هفت پایینم ک کیست داده بود عصبی کشی کردم ولی فعلا روکش نکردن در ماه اسفند ک رفتم برای پر کردن دندون دیگم از اونم عکس گرفتن گفتن خوب شده ولی اخیرا چند روزه کمی درد میگیره برای چیه ممکنه برای دندون عقل نهفته کنارش باشه؟
 اگر دندان عصب کشی شده، پر یا روکش نشود در معرض انواع باکتری قرار میگیرد که باعث عفونت میشود و ایجاد درد میکند اگر دندان عفونی باشد باید ابتدا عفونت رفع شود سپس روکش شود.
برای بررسی شرایط دندان عقل باید حتما عکس گرافی تهیه شود اگر نهفته باشد باید برای کشیدن دندان اقدام کنید.


حسین 12 فروردین 1403
سلام من دندون ۶ بالامو پارسال عصب کشی و پر کردم ب من گفتن یک سال و نیم بعد روکش بدم دندون پنج بالای من فقط ریشش مونده و لثه در قسمت همان دندون ۵ وقتی با زبون میکشم روی لثه میسوزه وقتی ک دندونامو بهم فشار میدم همون دندون ۶ ک پارسال درست کردم حس سوزن سوزن شدن داره دندون ۶ بالای من خوب عصب کشی و پر نشده یا به خاطر عفونت ریشه دندون ۵ من هست ؟
درد بعد از عصب کشی معمولا به دلایل مختلفی رخ میدهد که : عفونت باقی مانده در کانال های دندان، التهاب و عفونت لثه ، انجام نشدن عصب کشی به طور کامل،  برخی از این دلایل هستند اما با توجه به شرایط دندان شما اول باید وضعیت دندان 5 مشخص شود و بعد از درمان  اگر درد ادامه دار بود باید وضعیت دندان 6 هم بررسی شود.
برای بررسی و برطرف کردن مشکل حتما باید با عکس گرافی به پزشک خود مراجعه کنید.


کریمی 8 فروردین 1403
وقت به خیر من ۱۰ روزه عصب کشی کردم دردی ندارم در حالت عادی ولی موقع غذا خوردن درد می گیره نمیتونم خوب غذا رو بجوم علتش رو میشه بفرمایید لطفا



نیکو 20 اسفند 1402
سلام دندان کنار نیش بالا رو عصب کشی کردم و بعد از جلسه ی دوم که از بی حسی هم استفاده نکردند توی دندانهای کناری احساس بی حسی و سنگینی و یه درد خفیف میکنم این علائم طبیعی هستند ؟
درد بعد از درمان های دندانپزشکی تا حد زیادی طبیعی است. زمانی که درمان عصب کشی انجام میدهید عصب دندان خارج میشود و اگر دندان عفونی باشد عفونت هم خارج میشود بنابراین درد بعد از عصب کشی تاحد زیادی طبیعی است.بی حسی دندان های مجاور ممکن است به دلیل تحریک عصب مجاور دندان باشد. که این درد طی فرایند بازسازی خودبه خود برطرف میشود. اما اگر این درد بعد از چندوقت برطرف نشد باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت اصلی درد مشخص شود.

محبوبه 13 اسفند 1402
سلام. وقتتون بخیر. من یک ماه پیش دندونم رو عصب کشی کردم و حالا باهام تماس گرفتن که روکش دندونم آماده است و باید برم روکش بگذارم. اما ۳ شبه از دندون درد خوابم نمیبره. همون دندونم از درد داره منو میکشه. به دکتر که گفتم گفت چیزی نیست آنتی بیوتیک داد که بخورم اما خیلی دردش شدیده خصوصا شب ها هنگام خواب. از ترسم هنوز نرفتم روکش دندونم رو بزارم‌. بنظر شما از چیه این همه درد؟ و باید چکار کنم؟
برای بررسی دردی که دارید ایتدا باید دندان های مجاور به طور کامل بررسی شود که پوسیدگی وجود نداشته باشد، در مرحله بعدی باید وضعیت سلامت لثه چک شود که لثه دچار عفونت یا تحلیل لثه نشده باشد. ممکن است به دندانی که عصب کشی شده ضربه یا فشار وارد شده باشد که باعث شکستگی یا ترک دندان شده باشد. بهتر است قبل از تحویل روکش تمامی عوامل بررسی و علت درد برطرف شود.

طیبه 12 اسفند 1402
سلام من دندون ۶ پایینم رو عصب کشی کردم ولی وقتی غذا میخورم میده لای دندون فوری درد میکنه و نخ میکشم غذا رو در میارم خوب میشه همین که غذا بره درد میکنه با نخ در بیارم فوری خوب میشه .بعضی وقتا هم وقتی با نخ میارم بیرون خون میشه لثم.آیا دوباره باید از اول عصب کشی بشه؟
اگر بعد از عصب کشی احساس درد دارید و این درد در مواقع غذا خوردن ایجاد میشود عموما به دلیل گیر غذایی است. گیر غذایی زمانی اتفاق میافتد که فاصله بین دو دندان به خوبی پر نشده باشد و غذا بیش از حد معمول بین دو دندان جمع میشود و باعث فشار بیش از حد به لثه و درد میشود. اگر بعد از عصب کشی دندان خود را پر کردید ممکن است این پرکردگی به خوبی انجام نشده باشد و فاصله بین دو دندان کامل پر نشده باشد. یا اگر دندان را روکش کردید، ممکن است این روکش به درستی روی دندان قرارنگرفته باشد. 
برای بررسی تمامی این شرایط باید به دندانپزشکی مراجعه کنید تا علت اصلی درد مشخص و برطرف شود.



کیوان قربانی 17 بهمن 1402
سلام و عرص ادب ببخشید من یه هفته میشه دندونم رو عصب کشی کردم هنوزم اگه یه چیز سرد و گرم بهش میخوره 3 دقیقه ی درد شدید دارم بعد اروم میشه گفتم ببینم طبیعیه دردش؟
سلام و عرض ادب خدمت شما، درد بعد از عصب‌کشی تا یک ماه طبیعی هست اما اگر بعد از یک ماه این درد رو به بهبودی نرفت باید مجدد مراجعه کنید برای معاینه


محمد نیا 1 بهمن 1402
با عرض سلام من دوسال قبل دندان 6 کرسی رو عصب کشی و پر کردم. پرشدگی آن سالم هست و ظاهر دندان هم سالم هست اما الان یک شبانه روزه که درد میکنه، دردهای نبضی شکل که با جویدن و فشار دردش بیشتر میشه. چه باید بکنم؟! آیا مشکل جدی هست؟!
باعرض سلام وادب خدمت شما، درد دندان عصب کشی شده می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، اعم از، پوسیدگی و عفونت مجدد دندان، التهاب و عفونت لثه یا دندان های اطراف، ترک یا شکستگی دندان و یا روکش دندان عصب کشی شده و ... از آنجایی که درد ضربانی را تجربه می کنید که با جویدن و فشار زیاد می شود، بسیار مهم است که در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید. 


پگاه 9 آبان 1402
سلام و خسته نباشید دندان شیش سمت چپ رو سالها پیش عصب کشی کردم الان با خوردن برخی مواد خوراکی مثل لواشک و شیرینی درد بدی داخل میکشه از روی عکس دندان سالم و زمان نخ دندان زدن لثه کنار دندان خونریزی خفیف دارد.
با عرض سلام و ادب خدمت شما،علائمی که تجربه می کنید، ممکن است ناشی از آسیب و عفونت دندان عصب کشی شده ، لثه های اطراف آن، حساسیت دندان یا حفره دندان باشد. از سوی دیگر خونریزی لثه ممکن است نشانه بیماری یا التهاب لثه باشد که اغلب به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ایجاد می شود. توجه داشته باشید درمان این عوارض، در ابتدا شامل معاینه دندانپزشکی  وضعیت دندان و بافت لثه اطراف آن است. بسته به یافته ها، گزینه های درمانی ممکن است شامل موارد متفاوتی باشد. اعم از : اگر درد به دلیل حساسیت دندان باشد، خمیردندان های حساسیت زدا، سیلانت های دندانی، یا درمان های فلوراید می توانند به کاهش ناراحتی کمک کنند. در برخی موارد، در صورت وجود حفره، ترمیم دندان مانند پر کردن نیز ممکن است ضروری باشد. جرم گیری دندان، جرمگیری لثه، ری اندو و ... نیز از موارد درمانهای احتمالی هستند.


رامین 16 مرداد 1402
با سلام و خسته نباشید خدمت شما بنده تمامی دندهام عصب کشی و روکش شده در فک بالا ریشه دندان ۶ هر دو طرف ب داخل سینوس کشیده شده و سینوزیت دارم الان ۳ ماه پری و احساس فشار و گاها درد خفیف در گونه و سینوس ماگزیلار دارم و دندان درد موقع غذا و وقتای دیگه اصلا. از روی عکس دندانی چیزی مشخص نشد و دندانپزشک بنده گفت مال سینوساته بنده ب متخصص ریشه مراجعه کردم و گفتن ک هر دو تا دندان ۶ مشکل داره و احتیاج ب عصب کشی اما ۵۰ ب ۵۰ دندانپزشک خودم میگن مشکل ار عفونت سینوسه و با عفونت مجدد مخاط ک روی ریشه دندان میاد و ب مرور زمان عفونت مجدد میکنه ریشه دندان بنده حاله ای از التهاب نشان داده و کیست و غیره نداره.متخصص گوش و حلق و بینیم فقط آنتی بیوتیک و اسپری میده ک فایده نداره هرسال تو فقط بهار بصورت آلرژیک این مشکل مزمن پیداش میشه و ۴ یا ۵ ماه طول میکشه و رنج زیادی بهم میده بنده دوبار دندان های ۶ رو عصب کشی کردم.ممنون میشم اگ راهی جلو پای من بهترین.با تشکر فراوان.
با عرض سلام و ادب خدمت شما، به نظر می رسد که شما با یک موقعیت پیچیده و چالش برانگیز دست و پنجه نرم می کنید که شامل دندان ها، سینوس ها و مشکلات مربوط به حساسیت فصلی بالقوه شما می شود. با توجه به نظرات متناقض متخصصان مختلف، مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی و دندانپزشکی باشید تا زمانی که یک تشخیص واضح و برنامه درمانی موثر پیدا کنید. با یک پزشک متخصص در مسائل گوش، حلق و بینی (ENT) و متخصص جراحی فک وصورت آشنا به اناتومی فک و صورت مشورت کنید. آنها می توانند آزمایش ها و معاینات بیشتری را برای تعیین منبع علائم و فشار سینوس شما انجام دهند. علاوه بر این های تصویربرداری مانند سی تی اسکن سینوس یا اشعه ایکس دندان ممکن است بینش بیشتری در مورد علت اصلی علائم شما ارائه دهد. اگر درد را تجربه می کنید، پزشک ممکن است تکنیک های مدیریت درد یا داروهایی را برای کمک به کاهش ناراحتی شما در حین رسیدگی به مشکل اساسی پیشنهاد کند.



bhr irvani 18 تیر 1402
سلام من دندون شیش بالا سمت چپ رو چندسالی هست ک عصب کشی و پرش کردم مقداری از مواد ریخته بود و مشکلی نداشتم اما الان درد میکنه برای این چه راه حلی وجود داره !؟
با عرض سلام و ادب خدمت شما، درد دندان عصب کشی شده به دلایل متفاوتی ایجاد می‌شود، این درد می‌تواند ناشی از عفونت مجدد دندان عصب کشی شده و یا ایجاد ترک در دندان یا همانطور که ذکر کردید، با ترک در سطح دندان و و ایجاد شکاف در دندان محل مناسبی برای نفوذ باکتری خواهد بود، و باعث اجاد پوسیدگی مجدد و درد می‌گردد. بهتر است سریعا جهت درمان لازم اقدام نمایید، در خصوص پوسیدگی باید با تهیه عکس گرافی میزان پوسیدگی مشخص گردد، اگر میزان پوسیدگی کم باشد، با تراش دندان پوسیدگی موجود برداشته شده، و مجدد دندان ترمیم می‌گردد. در صورتی که آسیب وارده گسترده باشد، ممکن است دندان نیاز به ری اندو داشته باشد.


وکیلی 24 خرداد 1402
سلام من ۷ سال پیش دندان اسیاب بالا رو عصب کشی کردم تا الان هیچ مشکلی نداشت ولی الان درد ممتد گرفته و با خوردن اب سرد دردش کمتر میشه مشکلش چیه بنظرتون؟
با عرض سلام و ادب خدمت شما، ممکن است دندان عصب کشی شده بنا بر دلایل متفاوتی اعم از، عفونت مجدد دندان،عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان، عفونت دندان های اطراف، عفونت و تورم لثه، شکستگی و یا ترک روکش و ترمیم دندان و ... دچار آسیب مجدد شده باشد و نیاز است که با تهیه عکس گرافی به متخصص درمان‌ ریشه مراجعه نمایید تا تحت نظر ایشان جهت درمان ریشه مجدد اقدام نمایید، و در صورت آسیب گسترده تر جهت کشیدن دندان اقدام نمایید. البته احتمال اینکه منشا درد دندان های اطراف باشد نیز وجود دارد، چراکه تشخیص محل اصلی درد در این شرایط برای فرد دشوار خواهد بود. 


Lida Azizi 24 اردیبهشت 1402
سلام وقتتون بخیر من دندون آسیاب پاینمو ۲ سال پیش عصب کشی و پر کردم هیچ مشکلی نداشتم ولی الان همون درد اولیه و هم گوشم و سرم درد میکنه راهنمایی میکنید
با عرض سلام و ادب خدمت شما، ممکن است دندان عصب کشی شده بنا بر دلایل مختلفی اعم از عدم رعایت بهداشت دندان، عدم درمان کامل در درمان ریشه اولیه، شکستگی و ترک در ترمیم دندان و ... مجددا دچار عفونت شده و منجر به احساس درد در آن ناحیه شده است، در این صورت نیاز حتمی به مراجعه به متخصص درمان ریشه وجود دارد، تا با بررسی شرایط دندان عصب کشی شده توسط ایشان درمان ریشه مجدد ( ری اندو) یا در صورت پیشروی عفونت به ناچار اقدام به خارج کردن دندان نمایید. البته این امکان نیز وجود دارد که دردی که احساس می‌کنید ناشی از عفونت، پوسیدگی یا ایجاد عارضه در دندان های اطراف باشد، چرا که به علت خاصیت پخش شدن درد فرد اغلب متوجه محل اصلی درد نخواهد شد و نیاز به مراجعه به دندان پزشک و بررسی دندان های اطراف وجود دارد.
 




هادی 16 اسفند 1401
سلام و وقت بخیر... ممنون از مطالب پربارو پاسخ دهی خوبتون من عصب کشی خیلی خوبی داشتم و ترمیم دندانم هم خیلی عالی پیشرفت


صادق بارک 17 بهمن 1401
سلام من حدود ۸ سال پیش دندون پاین پک سمت راست یکی مونده به اخری رو عصب کشی و ترمیم کردم تا همین الان تو یه چند ماهی درد میگیره و دردش هم یخورده از دندون عصب کشی نشده کمتره اما مدت زمانش همونقدره به نظرتون دوباره عصب کشی میخواد احتمال درست شدنش هم هست بعد از ۸ سال ؟
با عرض سلام و ادب خدمت شما، ابتدا باید عکس گرافی از ناحیه مد نظر توسط دندان پزشک بررسی گردد، سپس علت اصلی ومنشا درد مشخص گردد، ممکن است درد شما ناشی از عفونت مجدد دندان عصب کشی شده باشد، که در این صورت نیاز به درمان ریشه مجدد توسط متخصص درمان ریشه خواهید داشت. از طرفی این امکان نیز وجود دارد که علت درد ناشی از عفونت، پوسیدگی و آسیب به دندان های اطراف باشد، که در این صورت بسته به شدت آسیب موجود درمان مورد نیاز انجام می‌گردد.


نظری 9 دی 1401
سلام من دوتا دندون آسیاب پایینمو پنج ساله پیش عصب کشی کردم الانم یه ساله جفتشو روکش کردم دوتا دندونمویه غالب زده الان دردشدیدی گرفته ممنون میشم راهنماییم کنید
با عرض سلام و ادب خدمت شما، ممکن است دو روکش متصل بهم با توجه به عدم فضای کافی بین دو دندان باعث عفونت مجدد آنها شده باشد، از طرفی دلایل دیگر اعم از عفونت دندان های اطراف، عدم رعایت بهداشت کامل نبودن درمان ریشه ی اولیه دندان عصب کشی شده مجددا دچار عفونت شده و نیاز به درمان مجدد ریشه (ری اندو) خواهد داشت. دلیل قطعی و منشا اصلی درد نیز با تهیه عکس گرافی و مراجعه به دندان پزشک مشخص می‌گردد.


مهدی 17 آذر 1401
سلام خسته نباشید بخشید من چند سال پیش دندون وسطی مو پر کردم عصب کشی کردم دو روز پیش دردش شروع شد وقتی عذا میخورم یا دندونمو روش میزارم درد داره فقط وگرنه عذا نخورم یا دندونمو روش نزارم درد نداره مشکل چیه
با عرض سلام و ادب خدمت شما، با توجه به احساس درد و حساسیتی که هنگام جویدن غذا احساس می‌کنید  احتمال آسیب مجدد به دندان عصب کشی شده و عفونت مجدد دندان شما وجود دارد که ممکن است موجب گسترش عفونت و آسیب به دندان های اطراف نیز باشد. البته تشخیص قطعی و بررسی میزان آسیب وارده بر دندان و یا آسیب، پوسیدگی و نیاز به درمان ریشه در دندان های اطراف  با عکس گرافی و بررسی توسط دندان پزشک مشخص می‌گردد. چرا که ممکن است درد و حساسیت ناشی از آسیب دندان های اطراف باشد و به دلیل خاصیت درد در پخش شدن فرد متوجه منشا درد نخواهد شد.

دیدگاه شما