×
نسرین
1 اسفند 1400، ساعت 15 : 21

درمان پوسیدگی دندان چیست؟

سلام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌خسته‌نباشید‌من‌داندانم‌پوسیدگی‌داره‌ایا‌نیاز‌به‌عصب‌کشی‌میشه

با عرض سلام و ادب خدمت شما،
 جهت تشخیص پوسیدگی دندان و میزان پوسیدگی که در نهایت درمان مناسب باتوجه به شرایط دندان مشخص شود؛ باید به دندان پزشک مراجعه نمایید.
 برای تشخیص پوسیدگی دندان بیمار، دندان پزشک سوالاتی درباره مشکلات قبلی دندان، ترمیم دندان و مراقبت های انجام شده نسبت به آن می پرسد. و دندان های شما را معاینه کرده و با توجه به عکس رادیولوژی نظر نهایی و طرح درمان مناسب شما ارائه خواهد شد. 

علائم پوسیدگی دندان 

  •  تغییر رنگ مینای دندان، در محل پوسیدگی مینا قهوه ای یا سیاه رنگ می شود. 
  • سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی حساس بودن یا درد گرفتن دندان در موقع خوردن غذاهای سرد، گرم، ترش و شیرین. 
  • حساس بودن دندان یا درد گرفتن دندان وقتی که دندانها را روی هم فشار می دهیم. 
  • بوی بد دهان می تواند به علل مختلف ایجاد شود که یکی از علتهای آن پوسیدگی دندانها است. 
  • گیر کردن مواد غذایی بین دندانها و پاره شدن نخ دندان 

 روش های درمان 

  • پر کردن دندان

 چنانچه میزان پوسیدگی کم باشد، دندان پزشک از یک دریل مخصوص برای پر کردن دندان استفاده کرده و بخش های پوسیده را از دندان جدا می کند و با استفاده از یک ماده مخصوص دندان پر میشود.

  •  روکش دندان

 چنانچه میزان پوسیدگی گسترده باشد، ابتدا قسمت پوسیده دندان خارج میشود و از روکش استفاده میگردد. که به اصلاح برای طرح لبخند استفاده کرده و این روکش را بر روی تاج طبیعی دندان قرارمی دهند.

  • درمان ریشه (عصب کشی)

 چنانچه میزان پوسیدگی به اندازه ای باشد که باعث آسیب به ریشه دندان و پالپ دندان شود، طبق نظر دندان پزشک باشد اقدام به درمان ریشه ( عصب کشی) نمایید. در درمان ریشه عصب دندان و بافت های مربوط به اعصاب خونی دندان خارج شده و بخش های دارای پوسیدگی خارج میگردد و پس پاکسازی کامل عفونت و پوسیدگی دندان، دندان پزشک دندان را پر کرده و گاهی اوقات از یک روکش بر روی دندان برای رفع کامل حساسیت دندانی استفاده می کند. 

  •  کشیدن دندان 

در مواردی که میزان پوسیدگی دندان بسیار گسترده است و با عصب کشی نیز نیمتوان دندان را نگه داشت،ممکن است نیاز به کشیدن دندان برای پیش گیری از گسترش عفونت وجود داشته باشد. و با توجه به اینکه از دست دادن دندان ها می تواند بر ظاهر و عملکرد دندان های اطراف دندان تاثیر داشته باشد و به همین دلیل دندان پزشک درمان ایمپلنت دندان پیشنهاد میگردد. 

  •  فلوراید تراپی 

یکی از موثر ترین روش های در دسترس برای پیش گیری و محدود کردن سطح گسترش پوسیدگی دندان و رفع بوی بد دهان است. اگر دندان پزشک در مراحل اولیه تشکیل پوسیدگی را تشخیص دهد، درمان با فلوراید می تواند باعث بازیابی مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی بیشتر دندان شود.

استفاده از لیزر 

بی حسی با لیزر: 

در بی حسی با لیزر محل تزریق آمپول بی حسی و اطراف آن را توسط اشعه های کم توان لیزر بی حس می‌کنند، و در این مرحله فرد هیچ گونه درد و یا سوزشی را احساس نمیکند و تنها ناحیه تحت درمان بی حس می‌شود، و در نهایت فرد هنگام تزریق آمپول بی حسی دردی را احساس نمی‌کند.

 استفاده از لیزر جهت تسهیل درمان ریشه:

 با استفاده از لیزر میتوان ضدغفونی دندان را به طور کامل انجام داد، چرا که ممکن است در روش های معمول و بدون لیزر این پاکسازی و ضدعفونی به طور کامل انجام نشود.علاوه بر این
  • لیزر می‌تواند بافت آسیب دیده را با دقت و سرعت بالاتری ترمیم کند.
  •   آسیب کمتری به دندان و بافت های اطراف می‌رساند .
  • خونریزی به مقدار قابل توجهی کمتر میشود.

استفاده از لیزر در کشیدن دندان:

 با استفاده از لیزر محل تحت درمان را جوش می‌دهند. سپس با کمک لیزر انتهای رگی که دچارخونریزی شده است مسدود می‌شود ودر نتیجه خونریزی کاهش می‌یابد.علاوه بر آن با استفاده از لیزر میتوان درد بعد از کشیدن و یا جراحی را کاهش داده و سلول هایی که باعث بهبود سریع تر زخم می‌شوند را فعال کرد.

لینک های مرتبط:



گروه تحقیقات
و پـژوهش‌های
دریــــای‌نـور
پسندیدم 2

طرح سوال جدید


  (برای اطلاع از پاسخ سوال)