×
سارا
29 مهر 1402، ساعت 10 : 16

درمان اپن بایت و پرکردن جای خالی دندان جلو

سلام من مشکل اپن بایت دارم و بجای چهار دندون پیش سه دندون پیش دارم و این ها باعث نازیبایی دندون هام شده چه راهکاری دارید که هم مشکلم حل بشه و هم اینکه دندون هام قشنگ تر بشن


با عرض سلام و ادب خدمت شما، متوجه نگرانی شما در خصوص زیبایی لبخند و سلامت کلی دندان هایتان هستیم. در ابتدا توصیه می‌شود حتما با تهیه عکس OPG تمام فک جهت مشاوره به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. با مشورت با متخصصین کلینیک دندانپزشکی دریای نور و تجربه پیشنهاد میکنیم جهت درمان اپن بایت مطلب زیر را مطالعه نمایید. 

open bite - Copy.jpgopen bite.jpg

اپن بایت ( open bite) چیست؟ 

اپن بایت یک عارضه دندانپزشکی است، که در آن هنگام بستن دهان، دندان های جلویی بالا و پایین به درستی تماس برقرار نکرده و کاملا مماس باهم نخواهند بود. این عارضه می تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، عادات مکیدن انگشت شست، فشار دادن زبان، یا مشکلات ساختاری فک و دندان باشد. اپن بایت می‌تواند بر توانایی شما برای گاز گرفتن و جویدن غذا تأثیر بگذارد و ممکن است باعث مشکلات گفتاری شود. علاوه بر این داشتن تنها سه دندان جلویی به جای چهار دندان می تواند باعث عدم تعادل در لبخند شود.

open bite - Copy (2).jpgopen bite - Copy (3).jpg

Tamas_Ver 1.jpg

درمان اپن بایت:

  • درمان ارتودنسی موثر ترین راه برای درمان اپن بایت: 

جهت درمان اپن بایت باید با عکس گرافی توسط متخصص ارتودنسی معاینه شوید، طبیق تشخیص ایشان درمان های ارتودنسی مانند بریس یا الاینرهای شفاف می تواند در اصلاح اپن بایت موثر باشد. این درمان‌ها به تدریج دندان‌ها را در موقعیت‌های صحیح خود قرار می‌دهند تا به تراز مناسب و بهبود بایت برسند.
درمان ارتودنسی  یک درمان غیر تهاجمی است که اپن بایت را اصلاح می کند و دندان ها را برای بهبود عملکرد و زیبایی شناسی تراز می کند. اما توجه داشته باشید که برای تکمیل درمان ارتودنسی  نیاز به زمان (اغلب چند ماه تا یک سال) دارد. نیاز به ویزیت ماهانه و نگهداری و رعایت کامل بهداشت دهان و دندان در این دوره ضروری است.

  • ایمپلنت دندان جلو جهت درمان اپن بایت: 

با مشورت لا متخصص ارتودنسی، متخصص جراحی فک و صورت و متخصص پروتز در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید از درمان ایمپلنت جهت درمان اپن باید و پرکردن جای خالی دندان جلو استفاده نمایید. اگر دندان جلویی از دست رفته است، ایمپلنت دندان می تواند راه حل مناسبی برای دراز مدت باشد. جراحی ایمپلنت که توسط متخصص جراحی فک و صورت انجام می‌گردد، شامل قرار دادن یک ریشه دندان مصنوعی (پایه ایمپلنت) در استخوان فک و به دنبال آن چسباندن یک روکش ایمپلنت است که بسیار شبیه به دندان طبیعی است.
ایمپلنت دندان  بهترین گزینه و یک راه حل دائمی و طبیعی برای دندان از دست رفته است و عملکرد مناسب گاز گرفتن، جویدن و گفتار را بازیابی می کند. البته شایان ذکر است که این روش درمانی تهاجمی و شامل جراحی جهت قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک است. و ممکن است هزینه اولیه بالاتری نسبت به سایر گزینه ها داشته باشد. و اتمام فرایند درمان ایمپلنت به دو الی سه ماه زمان نیاز دارد.
ایمپلنت دندان جلو.jpg

* در درمان ایمپلنت دندان جلو فلیپرها به سرعت فضای دندان را به صورت موقت پر می‌کنند و به شما این امکان را می دهند که لبخند کاملی داشته باشید.

  • بریج دندان برای درمان اپن بایت:

 در مواردی که ایمپلنت دندان مناسب یا ارجح نیست، می توان پل دندانی یا بریج دندانرا در نظر گرفت. بریج دندان شامل یک دندان مصنوعی (پونتیک) است که به روکش‌های روی دندان‌های مجاور متصل می‌شود و به طور موثر شکاف ایجاد شده توسط دندان از دست رفته را پر می‌کند.
بریج دندان شکاف ناشی از از دست دادن دندان را پر می کند. و برخلاف ایمپلنت دندان، تهاجمی نبوده و نیاز به جراحی ندارد، اما نیاز به شرایط خاصی برای درمان دارد اعم از دندان های اطراف سالم و مستحکم برای پشتیبانی از بریج دندان. بریج دندان به اندازه‌ی ایمپلنت ماندگاری نداشته و ممکن اس باعث تحلیل لثه و استخواان فک گردد.

  • دندانپزشکی زیبایی برای جای خالی دندان جلو:

 اگر دغدغه اصلی شما زیبایی لبخند شماست، گزینه های دندانپزشکی زیبایی مانند روکش یا باندینگ دندان می تواند به بهبود ظاهر دندان های جلویی شما کمک کند.البته شایان ذکر است عوامل بسیاری در این خصوص تاثیر گذار است و طبق تشخیص دندانپزشک اگر شما کاندید مناسبی جهت درمان های زیبایی و روکش دندان جلو باشید، اقدامات لازم صورت می‌گیرد.
درمان های زیبایی برای دندان جلو از دست رفته، راه حلی سریع و کم تهاجمی برای بهبود ظاهر دندان ها می‌باشد و معمولاً نسبت به گزینه های ترمیمی مانند ایمپلنت یا بریج ارزان تر و سریع تر  است.
اما توجه داشته باشید این درمان ها در درجه اول به نگرانی های زیبایی رسیدگی کرده و عارضه های فکی و استخوانی اعم از اپن بایت را درمان نخواهد کرد. و ممکن است نیاز به نگهداری یا تعویض دوره ای داشته باشد، به ویژه برای باندینگ دندان.

Dental Bonding.jpg

عوارض عدم درمان اپن بایت:

عدم درمان اپن بایت می تواند به طور قابل توجهی مانع از توانایی شما در جویدن صحیح غذا شود و به طور بالقوه منجر به مشکلات گوارشی شود. همچنین می تواند بر وضوح گفتار تأثیر بگذارد و در تلفظ مشکل ایجاد کند. اپن بایت می تواند باعث اختلالات TMJ شود، که ممکن است باعث درد فک، سردرد و مشکل در باز و بسته کردن دهان شود.علاوه بر این اپن بایت می تواند فشار زیاد و نامنظمی بر روی دندان های باقی مانده ایجاد کند که منجر به سایش بیش از حد و مشکلات احتمالی دندان مانند ترک خوردن یا فرسایش ناهموار مینای دندان و ..شود. پرداختن به موقع اپن بایت برای جلوگیری از این عوارض و اطمینان از بایت عملکردی و لبخندی زیبا ضروری است. 

سخن پایانی

مهم است که با دندانپزشک و/یا متخصص ارتودنسی مشورت کنید تا مناسب ترین برنامه درمانی را برای شرایط خاص خود تعیین کنید. آنها یک ارزیابی جامع از جمله اشعه ایکس و قالب های دندانی را برای ارزیابی سلامت دندان، هم ترازی بایت و زیبایی شما انجام خواهند داد. هدف درمان توصیه شده رسیدگی به جنبه‌های عملکردی اپن بایت و نگرانی‌های آرایشی مرتبط با لبخند است که در نهایت سلامت دهان و دندان شما را بهبود می‌بخشد و اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

Vaght Dehi_Ver 1.jpg




گروه تحقیقات
و پـژوهش‌های
دریــــای‌نـور
پسندیدم 1

طرح سوال جدید


  (برای اطلاع از پاسخ سوال)