با عرض سلام و ادب خدمت شما، احساس درد هنگام جویدن، حساسیت دندان به تغیر دما، تورم و التهاب لثه و ترشحات چرکی لثه و درموارد شدید تب نشان از عفونت و آسیب دندان روکش شده دارد و ممکن است دندان دچار پوسیدگی و در صورت پیشرفت پوسیدگی موجب به عصب رسیدن دندان و آسیب گسترده به دندان و لثه میگردد.
دلایل درد و عفونت دندان روکش شده:
پوسیدگی دندان زیر روکش
دندان ترمیم شده و عصب کشی شده بنا بر دلایل مختلف اعم از عفونت دندان های اطراف، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، کامل نبودن درمان ریشه ی اولیه و ... مجددا دچار عفونت شده و چنانچه میزان پوسیدگی گسترش یابد، نیاز بهدرمان ریشه یا درمان مجدد ریشه (ری اندو) خواهد داشت. البته منشا اصلی درد و میزان آسیب دندان بعد از برداشتن روکش و با تهیه عکس گرافی و مراجعه به دندان پزشک مشخص میگردد.
شکستگی دندان یا روکش
شکستگی، ترک و آسیب شدید به دندان یا روکش دندان نیز میتواند منشا درد خفیف و یا حتی شدید و عفونت مجدد دندان روکش شده گردد، همچنین ممکن است دندان به دلیل این شکستگی نسبت به سرما، گرما یا هوا حساسیت نشان دهد. در صورت مشاهده هرگونه شکستگی، لقی یا ترک در روکش دندان، لازم است جهت ترمیم و یا تعویض روکش و یا درمان دندان روکش شده اقدام نمایید.
دندان قروچه (براکسیسم)
فشار دادن دندانها روی هم در طول شب را براکسیسم یا دندان قروچه میگویند که میتواند بر روکش دندان فشار وارد کرده و موجب درد روکش دندان و یا دندان گردد، در صورت فشار شدید و دندان قروچه شدید نیز موجب آسیب (شکستگی ، ترک یا لقی روکش دندان ) گردد.
تحلیل لثه
چنانچه لثههای شما در اطراف روکش دندان، دچار تحلیل شده و بخشی از ریشه دندان در معرض دید قرار گرفته باشد، باعث ایجاد درد و حساسیت در دندان میشود. تحلیل لثه ممکن است بر اثر مسواک زدن محکم نیز ایجاد شود. و موجب بیماری های لثه و عفونت لثه میگردد که باید به متخصص جراحی لثه (متخصص پریو) مراجعه نمایی.
درمان درد دندان روکش شده:
در این شرایط باید به دندان پزشکی مراجعه کرده تا با تهیه عکس گرافی وبررسی دندان های اطراف و دندان روکش شده و میزان آسیب درمان لازم اعم از ترمیم مجدد دندان، درمان ریشه یا درمان مجدد ریشه (ری اندو) جراحی لثه و یا در صورت آسیب گسترده جرحی دندان انجام گیرد.
برای کنترل درد نیز می توانید از داورهای بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن (ادویل) یا استامینوفن (تیلنول) و در صورت نیاز با تجویز دندان پزشک از آنتی بیوتیک ( در دوز و ساعت مشخص) استفاده نمایید. آبکشی دهان با آب نمک نیز میتواند التهاب و درد شما را کاهش دهد. علاوه بر این پرهیز از از خوردن غذاهای چسبناک، شیرین و غذاهای سفت نیز به کاهش درد شما کمک می کند.