×

ایمپلنت (Dental Implant)

گروه درمانهای ایمپلنت



ایمپلنت دندان

ایمپلنت بهترین روش برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است. و دقیقا همانند دندان های طبیعی عمل می کند به طوری که فرد تفاوت آن را با دندان های طبیعی احساس نمی کند، چراکه در این درمان فیکسچر جایگزین ریشه دندان می‌شود و روی آن روکش قرار می‌گیرد. و از لحاظ ظاهری با دندان های طبیعی برابری میکند. یکی دیگر از نکات مثبت و قابل توجه ایمپلنت دندان ثابت بودن آن است؛ چراکه دیگر نیازی نیست مانند دندان های مصنوعی آن ها را مرتبا از دهان خارج کنید. و در صورت رعایت برخی موارد و با توجه به شرایط دهان و دندان فرد و رعایت بهداشت دندان و دهان مانند دندان طبیعی باقی مانده و می‌توان گفت ماداالعمر خواهد بود.
جهت مطالعه بیشتر در خصوص فرایند درمان ایمپلنت با ما در این مقاله همراه باشید.
اجزای-ایمپلنت.jpg
 ایمپلنت دندان

چه افرادی میتوانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

اگر شرایط لثه، فک و فاصله ی دندان های فرد مناسب باشد و بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند، می‌تواند از ایمپلنت استفاده کند.
واگر فردی طی حادثه ای دندان دائمی خود را از دست دهد، بعد از 18 سالگی و با تشخیص متخصص فک و صورت در صورت تکمیل رشد فکی در فرد میتواند اقدام به درمان ایمپلنت نمایند.

چه افرادی نمی‌توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

قبل از شروع فرایند درمان ایمپلنت هرگونه اختلالی که ممکن است فرایند ترمیم زخم به خطر بیاندازد؛ باید در نظر گرفته شود و انجام این درمان منوط به سلامتی عمومی فرد و سلامتی دهان و دندانهاست. 
جهت درمان ایمپلنت برای برخی از افراد و افرادی که دارو های خاصی مصرف میکنند باید با مشورت پزشک معالج خود و دندان پزشک خود درمان را انجام دهند. در این شرایط یا مصرف داروی مربوطه را برای مدتی قطع کرده یا دارو را تعویض می‌نمایند. و یا درمان ایمپلنت را به تعویق می اندازند.
  •  خانم های باردار (اگر در حین درمان ایمپلنت باشند، و شروع ایمپلنت قبل از بارداری باشد ادامه درمان ایمپلنت مانعی ندارد.)
  •  افرادی که عفونت حاد کنترل نشده دارند.
  •  بیماران تحت درمان با کورتون   
  •  افرادی که پوکی استخوان شدید دارند.
  • بیماری هایی که دارای ناراحتی های خونی مثل هموفیلی هستند.
  • بیمارانی که در 6 ماه گذشته مشکل قلبی (انفارکتوس قلبی) داشتند.
برای برخی افراد درمان ایمپلنت باید با ملاحظات خاصی انجام شود. از جمله:
  • بیماران دیابتی
از آن روی که احتمال ابتلا به عفونت (مخصوصا عفونت لثه) دربیماران مبتلا به دیابت بیشتر است؛ و ممکن است فرایند استخوان سازی در اطراف ایمپلنت کاهش یابد. و خشکی دهان که یکی از عوامل بیماری لثه و پوسیدگی دندان است. عامل مخربی در درمان به شمار می‌رود، جهت انجام ایمپلنت باید ملاحظات لازم و مشورت با پزشک مربوطه و متخصص صورت گیرد. اما با کنترل قند خون، رعایت منظم بهداشت دهان و دندان و انتخاب ایمپلنت و روش مناسب جهت درمان و مخصص و جراح حاذق و باوتجربه می‌توانند از درمان ایمپلنت استفاده نمایند.
  • افرادی که در معرض شیمی درمانی و پرتو درمانی (در ناحیه سر و گردن) قرار داردند:
این افراد به دلیل درمان با داروهای مختل کننده قدرت ترمیم و کاهش مقاوت در برابر عفونت بهتر است پس از اتمام درمان و بر طرف شدن عوارض مربوطه جهت ایمپلنت اقدام کنند.
  • افرادی که از سیگار و دخانیات استفاده می‌کنند:
در این افراد به دلیل کاهش بهداشت دهان و دندان به خاطر مصرف دخانیات، کاهش سیستم ایمنی، تحلیل استخوان فک و عفونت و التهاب لثه
بهتر است مدتی قبل و بعد از ایمپلنت مصرف سیگار و دخانیات را قطع کرده یا کاهش دهند. 

بهترین زمان درمان ایمپلنت بعد از کشیدن دندان  

 ایمپلنت فوری

بهترین زمان ایمپلنت بعد از کشیدن دندان است ؛ البته حداکثر تا دو ماه پس از کشیدن دندان نیز می‌توان جهت ایمپلنت فوری اقدام کرد. در روش ایمپلنت دندان فوری پایه ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان طبیعی در حفره های خالی موجود قرار می گیرد. 
در صورتی که دندان به درستی کشیده شده باشد، جای خالی دندان مشکلی نداشته باشد و میزان عفونت دندان زیاد نبوده و لثه ها عفونی نباشند. و پس از بررسی استحکام استخوان فک در جایی که میخواهیم ایمپلنت را قرار دهیم، (بررسی سنجش تراکم استخوان) توسط متخصص می‌توان اقدام به درمان ایمپلنت کرد.در این روش دقیقا بعد از خارج شدن دندان، پایه ایمپلنت که در واقع یک پیچ کوچک تیتانیومی است، در جای خالی دندان در فک قرار میگیرد. اما چنانچه لثه فرد دچارعفونت شده باشد، جراح تا زمان برطرف شدن عفونت دست نگه میدارد. و بعد از فراهم شدن شرایط اقدام به درمان ایمپلنت می‌کند. البته تجربه و شیوه کار متخصص نیز بسیار حائز اهمیت است چراکه تنها دندان پزشک و متخصصی که دندان بیمار را با کشیدن و یا جراحی خارج کرده است میتواند بلافاصله ایمپلنت را در فک بیمار قرار دهد.

 ایمپلنت استاندارد

در صورتی که حدود ۲ تا ۴ ماه از کشیدن دندان گذشته باشد؛ استخوان فک نیز تا حدودی بهبود پیدا کرده است. و در این شرایط جراح پایه ایمپلنت را در فک بیمار قرار میدهد.

ایمپلنت تاخیری

در صورتی که چهار ماه بعد از کشیدن دندان اقدام به درمان ایمپلنت دندان نمایید، استخوان فک شما به طور کامل بهبود پیدا کرده و حفره ی خالی نیز به طور کامل پر شده است. دراین مدت زمان در صورتی که بیماری خاصی در استخوان فک یا لثه شما ایجاد نشده باشد میتوانید جهت درمان ایمپلنت اقدام نمایید، و جراح با دریل کردن استخوان فک میتواند به راحتی پایه ایمپلنت را قرار دهد.

 ایمپلنت با تاخیر بسیار زیاد

اگر یک سال بعد از کشیدن دندان اقدام به درمان ایمپلنت دندان نمایید، پریودنتیست(متخصص لثه) باید مطمئن شود که شرایط لازم برای موفقیت آمیز بودن درمان ایمپلنت را دارید به همین علت با بررسی عکس اشعه ایکس میزان تراکم استخوان شما را بررسی کرده
 و بافت لثه را نیز چک می کند تا به بیماری پریودنتال (بیماری لثه)دچار نشده باشید. همچنین اگر استخوان شما تحلیل رفته باشد ابتدا باید عمل جراحی پیوند استخوان را انجام دهید و پس از بهبودی کامل که بین ۶ تا ۹ ماه زمان میبرد اقدام به درمان ایمپلنت نمایید. 

ایمپلنت-دندان-1.jpg

 اجزای ایمپلنت 

ایمپلنت از سه جزء پایه - اباتمنت - تاج تشکیل می شود.

پایه

پایه یا فیکسچر مهمترین بخش ایمپلنت است. پایه ایمپلنت یک پیچ تیتانیومی است، که در داخل استخوان فک در زیر لثه جایگذاری می‌شود تا روکش دندان را درجای خود ثابت نگه دارد. پس از اینکه پایه ایمپلنت در استخوان قرار داده شد و به آن جوش خورد مانند ریشه برای تاج دندان جدید عمل میکند. و در نهایت تاج دندان که مانند یک دندان طبیعی به نظر میرسد به همراه اباتمنت روی پیچ قرار می گیرند. البته لازم به ذکر است جنس ایمپلنت دندان در تعیین هزینه درمان نقش مهمی دارد.

اباتمنت

پس از قرار گرفتن پایه بعد از 2 الی 4 ماه نوبت به اباتمنت می رسد. (بستگی به جنس ایمپلنت دارد.) اباتمنت از جنس تیتانیوم طلا یا پرسلن (چینی) بوده که به شکل 6 وجهی یا 5 وجهی هستند که بر روی پایه قرار می گیرد، و به‌وسیله پیچ به آن متصل می‌شود. این قسمت پایه را به تاج متصل می‌کند. 

تاج

همانطور که در تصاویر دیده می شود، تاج، قسمت بالایی ایمپلنت است که ظاهر آن شبیه به دندان طبیعی است. و از جنس سرامیک می‌باشد

اجزای-ایمپلنت-2.jpg

جراحی ایمپلنت 

پس از بی حسی موضعی لثه شکافته می شود و استخوان فک نمایان می گردد. پس از آن استخوان علامت‌گذاری شده و دندان‌پزشک با دریل ظریف اقدام به سوراخ کردن استخوان برای قرار دادن پیچ ایمپلنت می نماید.جهت موفقیت آمیز بودن جراحی ایمپلنت دندان، باید به مقدار کافی استخوان در فک وجود داشته باشد و استخوان باید به اندازه کافی قوی باشد تا بتواند پایه را نگه دارد. و افرادی که دچار تحلیل لثه و یا پوکی استخوان می‌باشند، نیاز به پیوند استخوان جهت قوی سازی استخوان دارند.

که در این صورت قبل از درمان ایمپلنت، با توجه به نیاز بیمار و با نظر متخصص فک وصورت اقدام به درمان پیوند استخوان میگردد؛ نوع، میزان پودر استخوان مورد استفاده و فاصله ی بین درمان پیوند استخوان و جراحی ایمپلنت بسته یه شرایط بیمار و تشخیص متخصص متفاوت می‌باشد.

استفاده از لیزر در درمان ایمپلنت:

ابتدا با اشعه های کم توان لیزر بدون هیچگونه درد و عوارضی محل تزریق آمپول بی حسی و اطراف آن را بی حس می‌گردد. در این مرحله فرد هیچ گونه درد و یا سوزشی را احساس نمیکند و تنها ناحیه تحت درمان بی حس می‌شود. و در نهایت فرد هنگام تزریق آمپول بی حسی دردی را احساس نمی‌کند.
علاوه بر آن استفاده از لیزر  بعد از جراحی ایمپلنت به کاهش درد پس از جراحی کمک میکند. علاوه بر این  تاباندن اشعه های کم توان لیزر به ناحیه تحت درمان در کاهش درد و تورم، عفونت و عوارض بعد از درمان نیز بسیار موثر است.

دستگاه-لیزر-کلینیک-دریای-نور.jpg

دستگاه لیزر در کلینیک دریای نور
با-ما-تماس-بگیرید.jpg


نقش متخصص در جراحی ایمپلنت:

یکی از اصلی ترین موارد در هر درمانی انتخاب پزشک، دندان پزشک و یا متخصص با تجربه و ماهر جهت درمان است. 

جهت درمان ایمپلنت، مراجعه به جراحان فک و صورت و پریودنتیست ها(متخصص لثه)، با توجه به مهارت، تجربه و آموزش های مرتبطی که داشته اند ریسک و عوارض بعد از درمان را تا حد زیادی کاهش میدهد.دندان پزشکان عمومی نیز می توانند با گذراندن دوره هایی، گواهینامه جراحی ایمپلنت دندان را دریافت نمایند اما تجربه و تخصص آنها به اندازه متخصصین این حوزه نخواهد بود.جهت جراحی ایمپلت ابتدا باید توسط متخصص فک و صورت عدم توانایی در نگهداری و درمان دندان بررسی شود. و در صورت نیاز اقدام به کشیدن و یا جراحی دندان میشود. سپس چنانچه فرد بیش از چند ایمپلنت نیاز داشته باشد(دربعضی شرایط) و یا اگر جهت بازسازی تمام فک نیاز به ایمپلنت های متعدد داشته باشد، باید جهت بررسی و تعیین تعداد روکش به متخصص پروتز مراجعه نمایند و ایشان با توجه به اندازه فک تعداد روکش را تعیین میکنند. سپس با توجه به نظر متخصص پروتز و تعداد روکش مشخص شده ، متخصص فک و صورت تعداد ایمپلنت ( پایه) را مشخص مینماید.تخصص و تبحر متخصصان پروتز و فک و صورت درتعیین تعداد ایمپلنت، جراحی و قرار دادن پایه ایمپلنت و در نهایت روکش آن در موفقیت آمیز بودن نتیجه جراحی بسیار موثر است.


-متخصص-جراحی-فک-و-صورت.jpg

متخصص جراحی فک و صورت

مدت زمان ایمپلنت دندان 

زمان مورد نیاز برای تکمیل درمان به عوامل زیادی بستگی دارد. از جمله  
  • جنس ایمپلنت 
  •  ساختار فک و دندان 
  •  شیوه ی درمانی دندان پزشک 
در برخی موارد می‌توان همان موقع که ایمپلنت را میگذاریم هیلینگ یا فیکسچر را درون فک قرار میدهند، اما اگر بنا بر هر دلیلی گذاشتن فیکسچر به تعویق بیفتد فرایند درمان نیز به همان نسبت طولانی تر میگردد. 4ماه پس از گذاشتن فیکسچر باید جهت گذاشتن روکش و اتمام فرایند درمان ایمپلنت اقدام نمایید.
علاوه بر این چنانچه بنا به دلایلی بین کشیدن دندان و درمان ایمپلنت فاصله ایجاد گردد و  اگر این فاصله و عوامل دیگر موجب تحلیل استخوان فک گردد، درمان پیوند استخوان صورت میگردد و طبعا فرایند درمان ایمپلنت طولانی تر میگردد.

نکات مهم در جراحی ایمپلنت

باید توجه داشته باشید؛ موضوع مهم در موفقیت درمان ایمپلنت 
  • شیوه جراحی و دانش و تبحر متخصص
  • شرایط بیمار 
  • نوع و برند ایمپلنت 
  • مراقبت پس از درمان

بهترین برند ایمپلنت چیست؟

جنس پایه ایمپلنت که در استخوان فک کار گذاشته می شود، به صورت معمول از فلز آلیاژ تیتانیوم می باشد، اما جنس ایمپلنت در نتیجه درمان تاثیر ندارد تنها در زمان تحویل روکش و در شرایطی در عمر و ماندگاری ایمپلنت تاثیر میگذارد. 

برند های ایمپلنت:

  • ایمپلنت آمریکایی 
  • ایمپلنت سوییسی 
  • ایمپلنت کره ای
که باید اصالت آنها بررسی شود و مطمئن شوید همگی از شرکت های وارد کننده تهیه شده و اصل هستند. برای این کار میتوانید بارکد موجود روی جعبه های ایمپلنت بررسی نمایید. موضوع مهم در انتخاب برند ایمپلنت علاوه بر قیمت و کیفیت آن پشتبانی و خدمات پس از فروش شرکت سازنده می‌باشد.

برند اشترومن ساخت کشور سوییس 

که جزو بهترین برند ها هست و نسبت به سایر برندها قیمت بالاتری دارند و باعث می‌شوند ایمپلنت با سرعت بیشتری انجام شود، چراکه مدت انجام تحویل روکش یک الی یک ماه و نیم می‌باشد، علاوه بر این ساختار این ایمپلنت ها به گونه ایست که برای تمامی افراد مناسب است.
در ساخت ایمپلنت اشترومن از دو تکنولوژی جدید به نام rexolid و slactive استفاده شده است که منجر به کاهش سطح تهاجمی ایمپلنت به دندان شده و موفقیت درمان را دو چندان برابر کرده است.
معمولا ما استفاده از این برند رو به افرادی که مسافر هستن یا از خارج از کشور تشریف آوردن و زمان محدودی دارند، پیشنهاد می‌دهیم. علاوه بر این افرادی که کیفت مادام العمر ایمپلنت برایشان مطرح است.

ایمپلنت-اشترومن-سوییسی.jpg

ایمپلنت اشترومن

ایمپلنت های چاروم ساخت کشوره کره جنوبی

استفاده از ایمپلنت های کره ای، صرف نظر از کیفیت بالایی که دارند به دلیل قیمت مناسب و در دسترس بودن قطعاتشان، بسیار رایج هستند.
علاوه براین برندها برند انترلاک آمریکایی نیز در ایران موجود می‌باشد.

چه عواملی تعیین می‌کند که چند واحد ایمپلنت برای بیمار لازم است ؟

تعداد ایمپلنت به وضعیت استخوان دندان بیمار دارد یستگی دارد، که استخوان دارای چه مقدار عرض، ارتفاع و قوام است، هرچه قوام بیشتری داشته باشد پایه های کمتری نیاز دارد، البته متخصص از قشای دندان بیمار، متوجه قوام استخوان بیمار میشود، درنتیجه برای هر بیمار طرح درمان اصولی و متفاوتی وجود دارد.
اگر بیمار مشکلات استخوانی داشته باشد و استخوان دندان بیمار تراکم کمتری داشته باشد؛ باید تعداد واحد های ایمپلنت را بیشتر کرد که نیرو و فشار روی دندان ها پخش شود. این تعداد حداقل و حداکثری دارد که بستگی به اندازه قوس و فک بیمار دارد؛ اگر قوس فک بزرگ باشد باید تعداد پایه های بیشتری گذاشته شود، واگر قوس کمتری داشته باشد تعداد کمتری نیاز است. 
برای دندان های خلفی، به ازای هر دندان یک ایمپلنت جایگزین میشود که باز هم برمیگردد به قوس فکی بیمار: 
اگر قوس فک بزرگ و دندان های بزرگتری داشته باشد لازم است تعداد ایمپلنتی که گذاشته میشود این فضای خالی را جایگزین کند و نیرو را تحمل کند.
اگر قوس فک کمتر، فضای کوچک و دندان های کوچکتری داشته باشند میتوانیم مثلا برای سه واحد دندان، دو واحد ایمپلنت ویک واحد بریج استفاده کنیم. (پونتیک)

پونتیک دندان چیست؟

 بریج دندان  که دندان مصنوعی میباشد، اصطلاحا پونتیک نام دارد و با استفاده از اباتمنت دندان در جای خود نگه داشته می شود.
بریج های سنتی تقریبا متداول ترین نوع بریج هستند که از یک یا چند دندان پونتیک (مصنوعی) که توسط تاجهای دندان در جای خود قرار گرفته اند تشکیل می شوند. این تاجهای دندانی، به جای خالی دندانی که از دست دادید متصل می شوند. زمانی می توان از این نوع بریج استفاده کرد که در دو طرف دندانی که از دست دادید، دندان طبیعی یا ایمپلنت داشته باشید. 
در این شرایط میتوان برای 3 واحد دندان فقط 2 واحد ایمپلنت گذاشت چون نیروی زیادی روی آنها نیست و میتوانند فشار را تحمل کنند.از طرف دیگر هم از نظر  زیبایی نمیتوان به ازای هریک واحد دندان یک ایمپلنت گذاشته شود. در واقع برای فک پایین دندان ها سایزکوچکتری دارند و نمیتوان 2 واحد ایمپلنت را با فاصله 1 میلیمتری قرارداد. چون فضای استخوانی بین دندان ها کم است، باید حداقل 3 تا 4 میلی متر استخوان بین 2 واحد ایمپلنت وجود داشته باشد.
از لحاظ زیبایی هم وقتی روی هر ایمپلنت یک روکش قرار میگیرد آن لثه ای که  دور تاج دندان شکل میگیرد شکل زیبایی به خودش نمیگیرد. در نتیجه به ازای 3 واحد دندان 2 واحد ایمپلنت قرار داده میشود؛ و بر روی 2  پایه ایمپلنت 3 واحد روکش دندان می نشیند.
پونتیک دندان.jpg


آیا اندازه فک در تعداد ایمپلنت تاثیر دارد ؟

بله، هرچا اندازه فک بزرگتر باشد تعداد ایمپلنت بیشتری نیاز دارد؛ و هرچه اندازه فک کوچکتر باشد تعداد ایمپلنت کمتری نیاز است.برای مثال ممکن است طبق نظر متخصص و با توجه به اندازه فک، فردی نیاز به 6 تا 8 واحد ایمپلنت و 14-16 عدد روکش داشته باشد.

قیمت ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت توسط متخصص فک و صورت و با توجه به مهارت ایشان و اینکه متخصص و جراح فک و صورت شاخت کافی و لازم در خصوص  آناتومی فک و دندان ها دارد، در نتیجه طی جراحی به بافت دهان آسیبی وارد نمی‌شود. وبا استفاده درست از تکنیک دست اعم از نوع فشار وارده بر دندان، محل و نوع کشیدن دندان و قرار دادن ایمپلنت، جراحی ایمپلنت با کمترین عوارض انجام میشود. هزینه بیشتری نسبت به دندان پزشک عمومی دریافت مینماید. علاوه بر این نوع و برند ایمپلنت نیز در این امر بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

هزینه های جانبی جراحی ایمپلنت 

 اگر لثه های شما سالم باشد هزینه جانبی ای جهت درمان ایمپلنت نخواهید داشت.

اما اگر لثه ها و فک شما دچار تحلیل شده باشند هزینه های جانبی ای برای پیوند استخوان و ممبرین وجود دارد. تحلیل رفتن موجب پایین رفتن لثه می‌شود که باعث می‌شود، ریشه دندان نمایان و بین لثه و دندان شکافی به وجود می‌آید. باکتری‌هایی که باعث بیماری و پوسیدگی می‌شوند به راحتی در این حفره‌ها جمع می‌شوند. در نتیجه درمان پیوند استخوان جهت برطرف شدن این عارضه صورت میگیرد.

پیوند استخوان:

تراکم استخوان کافی برای جای گذاری پایه های ایمپلنت دندان، اولین شرط برای جای گذاری ایمپلنت است. و چنانچه طبق نظر متخصص فرد دچار تحلیل استخوان و یا تحلیل لثه در ناحیه تحت درمان شده باشد، نیاز به پیوند استخوان دارد. 
که  این عارضه عوامل مختفی دارد از جمله: 
  •  مواقعی که خیلی وقت هست که دندان  کشیده شده است.
  • بیماری‌های پریودنتال (بیماری لثه)
  • اثرات ژنتیکی
  • تغییرات هورمونی
  • استعمال توتون و تنباکو
  • دندان قروچه و ساییدن دندان‌ها
  • دندان‌های کج و نامرتب
  • مسواک زدن نادرست و محکم  وعدم مراقبت از دندان‌ها
  •  اگر به علتی به ناحیه مورد نظر برای ایمپلنت شما ضربه وارد شده است. (ورزشهای رزمی)
مواد پیوندی که برای حفظ یا بازسازی استخوان به کار می رود از منابع مختلفی تهیه و تامین می شود. یکی از این منابع بخشی از استخوان های بدن است که به عنوان اولین گزینه به ذهن متخصص خواهد افتاد.

انواع پیوند استخوان در ایمپلنت چیست؟

به صورت کلی برای پیوند استخوان در خصوص ایمپلنت دندانی از سه روش مختلف استفاده می شود که این روش ها را می توان به شرح زیر در نظر گرفت:
  • پیوند استخوان راموس یا پیوند بلوک استخوان
  • پیوند سینوس لیفت
  • پیوند ساکت

پیوند استخوان.jpg

جها کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این درمان مطلب پیوند استخوان و جراحی لثه را در قسمت درمان ها مطالعه نمایید.

مزایای ایمپلنت چیست ؟

  • حفظ ظاهر چهره و دهان 
  • سهولت در جویدن و هضم بهتر غذا
  • جلوگیری از تحلیل استخوان فک
  • جلوگیری از حرکت سایر دندان ها
  • احتمال عفونت لثه را کاهش می‌دهد.
  • دوام و طول عمر طولانی
  • شباهت زیاد ایمپلنت دندان به دندانهای طبیعی شما و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس
  • عدم نیاز به برداشتن و جایگذاری دوباره (مثل پروتز) و نظافت آسان و معمولی مثل سایر دندانها

عمر ایمپلنت چقدر و به چه عواملی وابسته است

به یاد داشته باشید که سلامت عمومی بیمار و مراقبت از ایمپلنت‌ها  و رعایت بهداشت ایمپلنت فاکتور بسیار مهمی محسوب می‌شود. چرا که ایمپلنت نیز مانند دندان طبیعی انسان به مراقبت و رعایت بهداشت به صورت مداوم نیاز دارد. در غیر این صورت دچار عفونت، بیماری و التهاب لثه، درد در ناحیه ایمپلنت و یا لقی ایمپلنت میگردد. در این شرایط چنانچه میزان عفونت به اندازه ای باشد که تحت درمان قرار گیرد، با لیزر عفونت خارج می‌شود. اما اگر میزان عفونت و بیماری لثه زیاد باشد ، تحت نظر متخصص و با نظر ایشان ممکن است فرد مجبور به خارج کردن ایمپلنت گردد.البته عوامل دخیل در این موضوع گسترده تر بوده و باید تحت نظر متخصص درمان لازم صورت گیرد.
کسانی که بهداشت دهان را رعایت میکنند و مرتبا از مسواک و نخ دندان استفاده می‌کنند، تقریبا می‌توانند مطمئن باشند که ایمپلنت دندانشان تا آخر عمر دوام می‌آورد. همچنین مواردی هست که بهتر است بعد از جراحی رعایت شوند که خواندن آن را به شما پیشنهاد می کنیم. 

Button.png

لینک های مرتبط:

مراقبت های لازم پس از ایمپلنت دندان

بهترین کارهایی که میتوانید بعد از جراحی ایمپلنت دندان در چند روز آینده انجام دهید استراحت، خوردن غذاهای نرم و مسواک زدن نرم و آرام است. اغلب بیماران بعد از جراحی ایمپلنت حالات یکسانی را تجربه میکند: کبودی، تورم و ناراحتی های خفیف مواردی هستند که در اغلب موارد بیماران با آن مواجه میشوند. مجموعه عوارض احتمالی و اقداماتی که باید انجام شود عبارتند از: 


عوارض احتمالیاقدامات لازم
درد، تورم و کبودی بین 3 تا 7 روز طبیعی است. استفاده از داروهای تجویز شده تا پایان دوره و همچنین یک یخ در روز اول
تراوش خونابه
طبيعي است، يک تکه گاز استريل را در محل قرار داده و  بین 30 تا 45دقيقه فشار دهيد تف کردن خودداری نمایید.
خونريزیبه کلينيک مراجعه نماييد.
احساس درد شدید بعد از مدت دو هفته در ناحیه ای که جراحی انجام شدهپس از گرفتن عکس به کلینیک مراجعه کنید
در هر شرایط
مصرف دخانیات ممنوع


بعد از ایمپلنت حتما موارد زیر را انجام دهید

  1. سعی کنید تا 24 ساعت بعد از جراحی استراحت نمایید.
  2. پس از کاشت ایمپلنت به مدت 1 روز از مسواک زدن در ناحیه عمل پرهیز شود. بعد از یک ساعت بستنی یا آب خنک میل کنید.
  3. روز اول غذای سرد و نرم میل نمایید.
  4. گاز گذاشته شده در ناحیه جراحی را بعد از یک ساعت دور بیندازید.
  5. آب دهان خود را قورت دهید و از تف کردن آن به بیرون خودداری کنید.
  6. برای نوشیدن مایعات از نی استفاده کنید.
  7. داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک را طبق دستور استفاده نمایید و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید.
  8. روز اول دهان را شستشو ندهید.
  9. مشروبات الکلی مصرف نکنید.
  10. اگر از بیهوشی در جراحی استفاده شده به هیچ وجه رانندگی نکنید.
  11. بعد از هر وعده غذا با احتیاط مسواک زده و دهان خود را شستشو دهید.
  12. در صورت تجویز دهانشویه کلرهگزیدین، بعد از مسواک زدن سپس دهان را با آب نمک رقیق و گرم شستشو داده، آنگاه به مدت 30 ثانیه دهانشویه را در دهان غرغره نموده و بعد از بیرون ریختن آن تا 30 دقیقه، نوشیدنی یا غذا میل ننمایید.
  13. در صورتی که پروتز متحرک دارید تا یک هفته از آن استفاده نکنید.
  14. چنانچه از بخیه غیر قابل جذب استفاده شده است، 14 روز بعد برای کشیدن بخیه ها به کلینیک مراجعه نمایید.
  15. حداقل تا یک روز سیگار و قلیان نکشید.
  16.  از زمان جراحی ایمپلنت معایناتی برای بیمار در نظر گرفته می شود که می بایست آنها را رعایت کنید. زمان انجام این معاینات به این شرح می باشد:  روز بعد از جراحی - 2 هفته بعد از جراحی - 3 ماه بعد از جراحی


متخصصین درمان ریشه
درمان ریشه



مطالب مرتبط

گروه درمانهای ایمپلنت



پر کردن جای خالی دندان کشیده شده

پر کردن جای خالی دندان کشیده شده


علت درد دندان کشیده شده

علت درد دندان کشیده شده


پر کردن موقت جای خالی دندان کشیده شده

پر کردن موقت جای خالی دندان کشیده شده


عوامل تعیین کننده تعداد ایمپلنت

عوامل تعیین کننده تعداد ایمپلنت


بهترین زمان ایمپلنت بعداز کشیدن دندان

بهترین زمان ایمپلنت بعداز کشیدن دندان


تخفیف ایمپلنت

تخفیف ایمپلنت

نسیم چرکس

قیمت ایمپلنت چقدر است

قیمت ایمپلنت چقدر است

خانم احمدی

استفاده از ایمپلنت به عنوان پایه دندان مصنوعی


رضایت بیمار از درمان ایمپلنت


آیا ایمپلنت دندان میتواند عوارض ایجاد کند؟


آیا میشه با دندان ایمپلنت چیزهای سفت مثل آجیل بخوریم؟


بعد از درمان ایمپلنت از چه دهان شویه ای استفاده کنیم؟


ایمپلنت‌ها چه وظیفه‌ای بر عهده دارند؟


مزیت استفاده از ایمپلنت در مقایسه با شیوه‌های قدیمی چیست؟


درمان ایمپلنت چقدر طول می‌کشد؟ آیا در طول این مدت من باید بی‌دندان باشم؟


آیا گذاشتن ایمپلنت، دردناک است؟ چقدر طول می‌کشد؟


آیا من برای گذاشتن ایمپلنت، مسن هستم؟


آیا نگهداری و مراقبت از ایمپلنت مشکل است؟


آیا ایمپلنت دندانی می‌تواند به سلامت بدنی من کمک کند؟


سلام وقت بخیر من به خاطر مشکل قلبم روزانه آسپرین مصرف میکنم میخواستم ببینم آیا میتونم جراحی دندان و ایمپلنت انجام بدم؟


سلام لثه من پیوره بوده و خیلی تحلیل رفته دو تا از دندانهای کناری سمت چپ لق شده آیا با این توضیح من میتونم ایمپلنت کنم


من عازم سفر هستم و نیاز به ایمپلنت دارم مدت زمان درمان ایمپلنت چه قدر است؟


سلام.من.چندوقتی.که.احساس.می.کنم.دندونام.لق.شدن.لثه.هام.درد.می.کنند.من.باید.چکار.کنم


ایا ایمپلنت هزینه های جانبی دارد؟


من میخواهم ایمپلنت انجام بدم، در بازه ای که روکش آماده می‌شود جایگزین ان چیست ؟


سلام خسته نباشید ،میخواستم بپرسم شما از چه برندی برای ایمپلنت استفاده می کنید ؟ و چه فرقی بین برندها وجود داره ؟ آیا کیفتشون متفاوت هست ؟


من دوتا از دنددونام نباز به ایمپلنت داره میخواستم ببپرسم چه قدر زمان میبره یک ایمپلنت انجام شود ؟


دو هفته پیش یکی از دندون‌ هام رو کشیدم. من از جراحی میترسم و نمیدونم به جای ایمپلنت آیا چیز دیگه ای هست به جای ایمپلنت بتونم انجام بدم؟ ممنون39 سالمه


سلام آیا مصرف قرص پنی سیلین 500و مترونیدازول 250 برای خشک شدن چرک دندان قبل از زدن واکسن منعی دارد یا خیر ؟؟ و چه زمانی باید واکسن زد؟


سلام من دندان درد شدید هستم دیروز واکسن زدم میتونم از سفکسیم استفاده کنم برای رفع عفونت مانعی نداره؟؟


سلام وقت بخیر یک هفته ای هست که واکسن کرونا زدم روز هفتم دندان پزشکی رفتم وجراحی کردم روز بعد از جراحی بدن درد و تب پیدا کردم یعنی کرونا گرفتم؟


با سلام پیچ نگهدارند روکش دندان بر روی ایمپلنت شکسته است، آیا کلینیک شما آن را ترمیم می‌کند؟ یا باید ایمپلنت که سالم است، کامل عوض شود


با سلام. 5 ماه پیش اقدام به جراحی و گذاردن پودر استخوان جهت یکی از دندانها کردم. پزشکم گویا از آن مطب رفته و من بلاتکلیف مانده ام. آیا می توانم برای ادامه درمان به کلینیک شما رجوع کنم.


کسانی که جراحی فک دارن تا چه مدت نمیتوانن واکسن بزنن؟ایا بیهوشی بعدازدن واکسن خطرناک نیست؟


سلام ۰دندان جلوم دوطرف افتاده مشکل خنده دارم روم نمیشه بخندم میخواستم ببینم هزینه کاشت دندانم چقدر میشه وقسطی دندان درست میکنید ممنونم۰


سلام من دوز دوم واکسن رازدم ایا میتونم وندانهایم را ایمپلنت وقالب بگیرمتاریخ یکم ماه شهریور ۱۴۰۰ دوز دوم را زوم


سلام جهت ایمپیلنت وکشیدن دندان با زدن دوز دوم واکسن چینی ۲ روز فاصله هست ایا انجام دهم.


سلام خسته نباشید. من ۱ماه پیش ایمپلنت کردم، پایه ایمپلنت رو قرار دادن فعلا، امروز متوجه شدم پایه تیتانیومی لغ هستش و تکون میخوره! آیا مشکلی هست یا طبیعیه ؟ ممنون


فک پایین رادارم ایمپلنت میکنم پایه چهار عدد گذاشته شده انتهای فک باید ترمیم استخوان شود تاامکان گذاشتن دوعدد دیگر مقدور شود آیامیتوان بجای عمل جراحی فک پایین ترکیبی از ایپلنت ووعقب فک پروتز باشد


با گذشت دوماه یا 3 ماه برای پیچ ایمپلنت ممکنه با لثه جوش نخوره و اذیت کنه. دندان 1 هست و زیبایی چیکارکنم به نظرتون


سلام من دیروز دندان 1 رو کشیدم و میخوام ایمپلنت کنم. لثه من عفونی هست. میخواستم ببینم چیکار کنم تا زودتر ایمپلنت کنم و مشکل پیش نیاد


سلام.من مرکزی قصد دارم ایمپلنت بگذارم.در مشاوره‌ای که داشتم گفتند ابتدا روکش دائم رو با چسب موقت میچسبانند.گفتند هر وقت کنده‌شد (حتی چند سال بعد)چسب دائم میزنیم.آیا این روش شما هم هست و چه زمان شما چسب دائم استفاده میکنید؟


با سلام ببخشید من دندان شش پایین عفونت کرده و باید کشیده بشه سوالم این است که چون کیست عفونی دارد بلافاصله می شود ایمپلنت کرد یا باید صبر کرد؟اگر مدت به دندان بخورد برای ایمپلنت شدن سخت نمی شود؟


سلام دکترجان بعد از عمل ایمپلنت من مدتی حدودا دو هفته گاهی روزها قسمتی از لبم حالت گزگز یا خواب رفتگی پیدا کرده ،آیا این طبیعی هست و چندروز طول میکشد تا برطرف شود. ممنون


سلام آقای دکتر . شما حدود دو ماه پیش دندان پنج بالا مرحله اول ایمپلنت را انجام داده اید . الان درد فک و آرواره سمت چپ دارم علت چیست ؟


سلام خسته نباشی من چندسال است که چندتا دندان ها را کشیدم و مصنوعی گذاشتم حالا فکم کج شده میخام اونارو ایمپلنت کنم خاستم بدونم مشکل نداره اخه لثم صاف شده


باعرض سلام خسته نباشید .میخواستم بپرسم ایمپلنت دوره درمانیش چقدر طول میکشد ..وقیمت هر دندان چقدر است


باعرض سلام خسته نباشید .میخواستم بپرسم ایمپلنت دوره درمانیش چقدر طول میکشد ..وقیمت هر دندان چقدر است


هزینه ایمپلنت چه قدر است؟


چه نوع چسبی برای روکش ایمپلنت استفاده می کنیم ؟


پروسه ی ایمپلنت چند مرحله ای هست ؟


قیمت ایمپلنت چقدر است؟

نظرات کاربران

فاطمه 28 بهمن 1400
فول ایمپلنت برای چه سنی مناسب است و فرایند درمانش چه قدره؟

با عرض سلام و احترام خدمت شما، جهت درمان ایمپلنت از 18 الی 20 سالگی میتوانید جهت درمان اقدام نمایید، البته این موضوع به رشد و شرایط فک فرد بستگی دارد. جهت فول ایمپلنت نیز چنانچه فرد نیاز به این درمان داشته باشد میتواند اقدام نماید. و به طور معمول اگر بیمار مشکل و عارضه ی خاصی نداشته باشد در 7 الی8 ماه این درمان انجام میشود.

حسن مقیمی فرد 28 بهمن 1400
ایمپلنت و متخصص انجام میده؟
با عرض سلام و احترام خدمت شما، بله در کلینیک دریای نور درمان ایمپلنت توسط متخصص فک و صورت انجام میگردد.



محمد 28 بهمن 1400
من پارسال ایمپلنت انجام دادم کلینیک شما و عالیییی بود

محسن 22 اسفند 1400
من پیش دکتر تبریزی هم ایمپلنت انجام دادم و هم دندان عقل کشیدم عاااالی بود

عباس کلهری 2 مرداد 1401
برخورد بسیار عالی و محترمانه،با درک شرایط حالی نامناسب بنده بدون داشتن وقت قبلی اقدام به پذیرش اینجانب داشته،و بمحض ورود جهت کاهش درد و بهبود شرایط اقدام به تزریق مسکن کردند تا در زمان انتظار برای اتاق عمل کمترین مشکل را داشته باشم. از زحمات پزشک حاذق و با اخلاق کلینیک و متخصص جراحی فک و صورت که با قبول زحمات ،درمان اینجانب را قبول کردند بسیار سپاسگزارم

دیدگاه شما